camping oortjeshek

Kamperen bij de boer in Drenthe

De allereerste keer dat wij gingen kamperen bij de boer, was in Drenthe. Onze kinderen waren nog heel jong en het was een ontzettend leuke ervaring. Wil jij ook kamperen bij de boer in Drenthe? Dan vind je hieronder de plek waar wij verbleven, plus nog wat andere plekken in Drenthe waar je kunt kamperen bij de boer.

Hoeve Sonneclaer in Drenthe

Onze eerste ervaring met kamperen bij de boer in Nederland was op Hoeve Sonneclaer in Drenthe. Dat is alweer een hele tijd geleden. De kinderen waren nog klein en vermaakten zich prima bij de zandbak op het veldje waar we stonden. Daarnaast maakten we een paar leuke uitstapjes in Drenthe.

Deze biologische kampeerboerderij heeft koeien, varkens, pony’s, kippen, schapen, geiten en konijnen. We zagen er zelfs een kalfje geboren worden. Van de melk van de koeien maakt boer Barend ijs. Boerin Tineke maakt vla van de melk en de eieren van de kippen. Al dat lekkers kun je op de boerencamping proeven. Voor grotere kinderen zijn er skelters en voor als het regent is er een speelschuur.

kamperen bij de boer in Drenthe
Pasgeboren kalfje op Hoeve Sonneclaer

De Bosrand in Drenthe

Deze voormalige melkveehouderij is een paar jaar geleden omgetoverd tot paardenboerderij. Je kan er zelf kamperen, maar ook verblijven in een trekkershut of een luxe Farmcamps-tent. Op de boerderij wonen pony’s, maar ook alpaca’s, konijnen, ezels, varkens, geiten, kippen, katten, hertjes en eenden. Je kan paardenrijles krijgen, buitenritten maken, maar ook gewoon lekker knuffelen en wandelen met de pony’s. Ook met de alpaca’s kan je een wandeling maken.

’t Looveld in Drenthe

Boerderij ’t Looveld in Drenthe is een traditionele melkveehouderij en boer Johan en boerin Matine geven hun melkkoeien allemaal een koninklijk naam. Je kunt hier dus zomaar Maxima tegenkomen! De boerderij staat aan een doodlopend weggetje met alleen maar weilanden en uitzicht op het bos. De koeien staan vlak naast je tent te grazen en boer Johan kan altijd wel wat hulp gebruiken bij het verzorgen van de koeien en de kalfjes. Als het werk gedaan is, zou er zomaar een watergevecht kunnen losbarsten of een dropping in het bos georganiseerd kunnen worden…

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.