Landal Twenhaarsveld

Huisje huren met de feestdagen: de ideale oplossing?

Zo langzamerhand kunnen we er niet meer onderuit: de voorbereidingen voor de feestdagen zijn begonnen. Ik weet niet hoe het bij jou thuis is, maar hier worden al druk verlanglijstjes gemaakt, lootjes getrokken en gezinsagenda’s naast elkaar gelegd in verband met kerstdiners. Door diverse oorzaken loopt alles hier dit jaar anders dan voorgaande jaren. Ik ben dus op zoek naar nieuwe, praktische oplossingen en zo stuitte ik op de voordelen van een huisje huren met de feestdagen.

Huisje huren met Sinterklaas

De eerste reden waarom een huisje huren voor ons een oplossing zou kunnen zijn, is dat mijn familie nou niet bepaald naast de deur woont. Als we een huisje huren met Sinterklaas, zouden we het wat makkelijker samen kunnen vieren, bijvoorbeeld omdat we de te rijden afstand dan kunnen delen en ergens halverwege kunnen afspreken. Maar ik heb ook wel eens overwogen om een huisje in de buurt van mijn familie te huren, omdat het nogal een invasie is als we met zijn vijven komen logeren. Zo kunnen we toch een gezellige pakjesavond hebben samen, en hoeven we niet meer helemaal naar huis te rijden.

Jammer genoeg is dat dit jaar met Sinterklaas wat lastiger, omdat de kinderen de volgende ochtend wel weer gewoon naar school moeten (al is het een uurtje later). Toch maar het weekend voor 5 december vieren dan? Zoals je weet, komen wij graag bij Landal en die parken hebben in de weekenden voor Sinterklaas speciale aanbiedingen voor weekendverblijven. Daarnaast worden er Sinterklaasactiviteiten georganiseerd op de parken.

Huisje huren om kerstmarkten te bezoeken

De tijd tussen Sinterklaas en Kerst staat – als je daarvan houdt natuurlijk – in het teken van de kerstmarkten. Vorig jaar bezochten we drie kerstmarkten in Duitsland en we hebben de smaak nu echt te pakken. Een van de beste plekken om in Nederland een kerstmarkt te bezoeken, schijnt Valkenburg te zijn. Dat is vanaf half november een echte kerststad met zelfs ondergrondse kerstmarkten. Nou is Limburg ook niet direct bij ons naast de deur, dus een weekend in een huisje in Limburg zou wel handig zijn om vanuit daar Valkenburg in kerstsfeer te bekijken.

Duitse kerstmarkten dicht bij Nederland
Een van de kerstmarkten die we vorig jaar bezochten

Huisje huren met Kerst

Ook met Kerst kan met zijn allen een huisje huren een goede oplossing zijn voor lange afstanden en een tekort aan logeerbedden. Bovendien hoeft dan niet één iemand de rol van gastheer/-vrouw te vervullen, maar is het meteen vanzelfsprekend dat je samen voor de hapjes en drankjes zorgt – en voor het opruimen na afloop.

Eerlijk gezegd dacht ik altijd dat een huisje huren met Kerst wel eg duur zou zijn. Maar laatst las ik dat Landal bijvoorbeeld een korting tot 25%  geeft in de kerstvakantie. Bovendien worden in de kerstvakantie op de parken leuke kerstactiviteiten georganiseerd. Dat is natuurlijk erg leuk als je met kinderen in zo’n vakantiewoning zit met de Kerst.

Huisje huren met oud en nieuw

Het grootste voordeel van een huisje huren voor oudejaarsavond zit hem (naast eerder genoemde praktische punten als je het samen met je familie wilt vieren) in de vuurwerkvrije bungalowparken. Of je nu zelf een hekel hebt aan al dat geknal, of bijvoorbeeld een hond hebt die er zenuwachtig van wordt, daar kun je in alle rust het nieuwe jaar inluiden. Van onze poes weet ik het nog niet. want die woont pas een weekje bij ons 🙂 Een huisje huren voor oud en nieuw gaan we dit jaar dan ook denk ik niet doen, maar ik vind het zeker iets om te onthouden.

Heb jij ervaring met een huisje huren voor de feestdagen?

Nu ben ik benieuwd: heb jij wel eens een vakantiewoning gehuurd voor Sinterklaas, Kerstmis of oud & nieuw? En hoe beviel dat? Ik hoor het graag!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.