hotel lunia

Drie hotels om nu al heerlijk uit eten te gaan

Wil je wel weer eens lekker uit eten, bijvoorbeeld om iets te vieren, of als afsluiting van een dagje wandelen of fietsen? Dat zou ik ook heel graag weer een keertje doen. Hoe blij ik ook af en toe ben met leuke to-go-mogelijkheden, het zou toch wel fijn zijn om weer eens echt naar een restaurant te kunnen gaan. Een mogelijke oplossing is het combineren van uit eten gaan met een hotelovernachting. In onderstaande hotels in Nederland is dat allemaal prima geregeld. Je eet dan veilig op je eigen kamer – private dining dus!

Hotel & Restaurant Lunia in Friesland

Ultieme rust vind je in Hotel & Restaurant Lunia, een historisch familiehotel uit 1861. Dit hotel heeft achttien kamers die heel kleurrijk zijn ingericht en huiselijk aanvoelen. Als gast kun je gratis gebruikmaken van de wellnessvoorzieningen. Je verblijft hier aan de rand van de Friese bossen en op maar een kwartiertje rijden van nationaal park het Drents-Friese Wold. Je kunt vanuit Hotel& Restaurant Lunia dan ook prachtig wandelen en fietsen.

hotel lunia
Foto met dank aan USP Marketing PR

Het à-la-carte-restaurant van hotel Lunia staat onder leiding van de jonge, enthousiaste en ambitieuze chef-kok Jelle Pebesma. Hij kookt op de klassieke Franse wijze, maar wel met een eigen, moderne ’touch’. Tijdens een diner in Hotel & Restaurant Lunia krijg je mooie, lokale seizoensproducten voorgeschoteld.

Hotel De Tuinkamer in de Achterhoek

Bij Forrest Hotel De Tuinkamer verblijf je in een boerderij die door de jaren heen is omgebouwd tot een klein en luxe hotel met slechts negen kamers. In de directe omgeving van het hotel kun je genieten van het coulisselandschap van de Achterhoek. Er zijn veel fiets- en wandelroutes én meerdere golfbanen in de omgeving. Ook nationaal park de Veluwe ligt binnen bereik.

hotel de tuinkamer
Foto met dank aan USP Marketing PR

Het hotel staat bekend om het restaurant in de serre, dat al vaak is bekroond en al meerdere keren is opgenomen in culinaire gidsen. Sinds 2014 is het restaurant onderscheiden met Table Distinguée, de felbegeerde erkenning voor het allerhoogste niveau van excellentie en verfijnde keuken. Onder leiding van souschef en aankomend chef-kok Roel Sieverink wordt hier eerlijk en zonder kunstmatige toevoegingen gekookt. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten. Ook staan er diverse klassieke Franse gerechten op het menu en is er een aparte kreeftkaart!

Hotel & Restaurant De Gravin van Vorden in de Achterhoek

Bij Hotel & Restaurant De Gravin van Vorden staat de Achterhoekse gastvrijheid voorop. Dit sfeervolle ‘vintage’ hotel heeft veertien ruime hotelkamers, die allemaal een heerlijke badkamer met douche en bad hebben. Uniek is het tuinhuis in de ruime tuin van het hotel met een grote huiskamer en een ruim balkon. Ideaal voor gezinnen! Vorden ligt midden tussen de bossen en landerijen en er zijn veel mooie aan wandel- en fietsroutes te maken, waaronder de achtkastelen-fietsroute of de natuurmonumenten-wandeling naar het landgoed van kasteel Hackfort.

hotel de gravin van vorden
Foto met dank aan USP Marketing PR

Het restaurant van het hotel staat bekend om de hoge kwaliteit. In de zomer kun je hier genieten van vooral regionale, Zuid-Franse gerechten op de kaart en ’s winters van de Nederlandse en Achterhoekse wildgerechten.

Wat denk je – is het een idee voor in jouw meivakantie?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.