terras hotel camperduin

3 fijne terrassen in Nederland waar je ook kunt blijven slapen

Sommige terrasjes zijn zo fijn dat je er eigenlijk nooit meer weg wilt. Zeker als na een lange koude en grijze periode de zon zich weer volop laat zien. Op onderstaande terrassen in Nederland kun je lekker lang blijven zitten. Je kunt er zelfs blijven slapen! Nou ja, niet op het terras zelf natuurlijk, maar in het bijbehorende hotel. Deze hotels hebben een fijn terras in de duinen, de bossen of midden tussen de kastelen. Waar ga jij van het zonnetje genieten?

Hotel en terras aan het strand

Als je zin hebt om te gaan uitwaaien en opladen aan het strand, dan is Strandhotel Camperduin een mooie plek om een terrasje te combineren met een overnachting. Het is een oase van rust met aan de ene kant het strand en aan de andere kant de polder. Met op de achtergrond het ruisen van de zee kun je hier ook erg lekker eten bij restaurant Struin. Daar staan gerechten van lokale producenten op het menu. Buikje vol? Maak één van de mooie fiets- en wandeltochten die bij het hotel beginnen, bijvoorbeeld een wandeling door de Schoorlse duinen (een van de mooiste duingebieden van Nederland) of de polderfietsroute dwars door de duinen met een geweldig uitzicht op de Noordzee.

terras hotel camperduin
Hotel Camperduin – foto via USP

Hotel en terras in het bos

Hou je meer van het bos dan van het strand? Neem dan plaats op het terras van boetiekhotel Bonaparte in de Achterhoek. Dit hotel is laatst nog uitgeroepen tot ”beste hotel van Gelderland”. Het is gevestigd in een monumentaal pand uit 1870. Dat staat midden in de bossen bij het dorpje Lochem en heeft een heel fijn terras. In restaurant Défi zetten chef-kok Ronald Gebbinck en sous-chef Joey Veltink de mooiste gerechten voor je op tafel, op basis van lokale producten.

terras hotel bonaparte
Hotel Bonaparte – foto via USP

Hotel en terras tussen kastelen

Herberg De Klomp staat ook in een groene omgeving, maar dan in het Overijsselse Vechtdal. Het is een rustiek landhuis met een zonnig terras waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes, maar ook gewoon een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers erbij kunt nemen. Zo kun je er weer helemaal tegenaan tijdens je wandeling over het Vechtdalpad of je fietstocht langs de vele kastelen die het Vechtdal rijk is. Er is ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

hotel de klomp in het vechtdal
Foto via USP Marketing PR

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.