We slapen vaak in onze caravan of in een vakantiewoning, maar soms trakteren we onszelf op een hotelovernachting. Dat voelt als pure verwennerij – zeker met zo’n lekker hotelontbijt! Hieronder vind je de hotels en B&B’s in Nederland waar we zoal verbleven. Klik op de link om onze ervaringen te lezen.

Hotel bij de Efteling

De Efteling is altijd al een belevenis, maar met een overnachting in het Eftelinghotel wordt het wel heel bijzonder. Er loopt een ‘geheim’ paadje rechtstreeks van het hotel naar een achteringang van de Efteling èn je mag eerder naar binnen. De kamers en het ontbijt zijn helemaal in sprookjessfeer. Leuk voor een speciale gelegenheid!

Hotel in Amsterdam

Toen ik voor mijn werk twee dagen achter elkaar in Amsterdam moest zijn, verbleef ik een nachtje in Hotel Ibis Styles Amsterdam City. Mooie locatie (ik liep ernaartoe vanaf Amsterdam Centraal via het Rembrandtplein) en fijne kamer!

Bijzondere hotels in Rotterdam

Rotterdam heeft een paar heel bijzondere hotels. Zo kun je slapen op een nostalgisch cruiseschip op het SS Rotterdam, of op een andere historische locatie: Hotel New York. In Hotel Bazar kom je helemaal in oosterse sferen en een modern hotel vlak bij de kubuswoningen vind je bij Hotel Citizen M in Rotterdam. Je kunt zelfs slapen in een kubuswoning bij StayOkay! Dat hoop ik binnenkort echt eens te gaan doen.

SS Rotterdam

Kamer in Monnickendam (Noord-Holland)

Tijdens een bezoek aan Laag-Holland sliep ik op een prachtige locatie: Kamerverhuur Waterland in Monnickendam. Het lijkt hier wel alsof je in een openluchtmuseum bent beland!

Een andere mooie plek in Laag Holland is B&B De Pauw in Graft. Hier volgde ik een kookworkshop, maar het lijkt me heerlijk om er ook een keer te blijven slapen.

Hotels in in Limburg

Een heel aparte ervaring was ons weekend in Sporthotel SnowWorld in Landgraaf, waar we voor het eerst op de lange latten stonden in de skihal en de volgende dag van het zonnetje genoten in het klimpark en op de Alpine Coaster.

Daarnaast sliepen we nog in Van der Valk Hotel Stein-Urmond toen we de omgeving van Stein in Zuid-Limburg verkenden.

Hotel in Flevoland

Ook in Flevoland sliep ik bij Van der Valk: in Almere.

Hotel in Nijmegen (Gelderland)

Tijdens onze stedentrip Nijmegen sliepen we in Mercure Hotel Nijmegen. Ik herinner me vooral de stralende gezichten van de kinderen bij het ontbijt!

Hotel in Helmond (Noord-Brabant)

Tijdens de BrabantNacht van 2017 sliepen we in Hotel West-Ende, dat is gevestigd in een historische villa.

Hotel West-Ende Helmond

Vliegveldhotels (Schiphol en Eindhoven)

Bij een vroege of late vlucht kan een vliegveldhotel een uitkomst zijn. Tot nu toe sliep ik in de volgende vliegveldhotels: Hotel Ibis Budget Amsterdam Airport en Hotel Tulip Inn Eindhoven Airport.

Goedkope hotels op mooie locaties: StayOkay

Met het hele gezin (in ons geval 5 personen) in een hotel verblijven loopt snel in de papieren. Het kan zeker lonen om eens naar de locaties van StayOkay te kijken. Wij sliepen hier op een familiekamer met 6 bedden en dat was een mooie oplossing toen we lastminute een overnachtingsplek in de randstad nodig hadden en geen honderden euro’s kwijt wilden zijn.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.