De mooiste hotels in de natuur in Nederland: van Vechtdal tot Biesbosch

Hoera, het wordt weer zonniger en warmer! Wat mij betreft is de lente dé periode om er weer eens lekker op uit te gaan en de mooiste plekjes in de Nederlandse natuur op te zoeken – of je dat nu wandelend, fietsend of vanaf een fijn terras ergens in het groen doet. Wil je langer dan een dagje weg en bijvoorbeeld een weekendje in een hotel verblijven, dan kun je onder andere terecht in deze mooie hotels waar de mooiste natuur van Nederland heel dichtbij is.

Fietsen en varen in het Vechtdal

Ik woon met veel plezier in Overijssel en het Vechtdal is een van mijn favoriete stukjes Nederland. Daar staat ook herberg De Klomp, een rustiek landhuis midden in de natuur en een mooi startpunt om te gaan wandelen en fietsen. Tijdens deze smakelijke fietsroute van 35 kilometer rij je bijvoorbeeld langs verschillende boeren om de lekkerste producten te proeven. Op fietsafstand van dit hotel kun je kano’s en e-sloepen huren, zodat je de omgeving ook vanaf het water kunt ontdekken. En als je het rustig aan wilt doen, kun je ook gewoon lekker met een drankje op het zonnige terras van het hotel gaan zitten.

hotel de klomp in het vechtdal
Foto via USP Marketing PR

Een stukje Frankrijk in de Achterhoek

Bij hotel-restaurant De Tuinkamer in Ruurlo combineer je een verblijf in de Achterhoekse natuur met een beetje Frankrijk-gevoel. Je kunt hier namelijk jeu-de-boules spelen in de tuin én genieten van de Franse keuken.

hotel de tuinkamer
Foto met dank aan USP Marketing PR

Bevers spotten in de Biesbosch

De Brabantse Biesbosch is een uniek gebied in Nederland. Je kunt er natuurlijk mooi wandelen en fietsen, maar extra leuk is het om het water op te gaan met een kano of fluisterboot. Je komt dan namelijk door ondoordringbare gedeeltes van de Biesbosch, die je op geen enkele andere manier kunt bekijken. De kans dat je een bever spot, is reëel, want er leven meer dan 300 bevers in de Biesbosch.

wandelen landal waterparc veluwemeer

Hotel De Brabantse Biesbosch is een ideale uitvalsbasis om de natuur van de Biesbosch te verkennen, maar ook voor een bezoek aan historische steden zoals Dordrecht, Gorinchem en Woudrichem.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.