Herfstvakantie in Nederland: onze favoriete vakantiehuisjes

Written by Sandra van Bijsterveld

Het is alweer september en dat betekent dat de herfstvakantie dichterbij komt. Wij zoeken in de herfstvakantie vaak een vakantiehuisje in Nederland op. We maken dan wat leuke uitstapjes en gaan uitwaaien aan het strand of in het bos. Maar we nemen vooral de tijd om even lekker met elkaar te relaxen. Voor dit jaar hebben we om verschillende redenen nog niets geboekt, maar ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik erover nadenk. Dan ga ik in gedachten terug naar al die fijne vakantiewoningen die we ooit hebben bezocht en die in aanmerking zouden komen voor een herfstvakantie in Nederland. Toen bedacht ik dat het voor jou misschien ook wel handig is om wat ideeën voor de herfstvakantie bij elkaar te zien. Hier komen ze.

Tip: in de aanloop naar de herfstvakantie gelden vaak aantrekkelijke kortingen. Kijk dus altijd even of er een actie geldt in de periode waarin je wilt boeken. Hier vind je bijvoorbeeld de aanbiedingen die Landal op dit moment heeft

Landal Twenhaarsveld (Overijssel)

Tijdens ons verblijf op Landal Twenhaarsveld ontdekte ik hoe mooi de Sallandse heuvelrug eigenlijk is. Ik ging fietsen en pannenkoeken eten met mijn zoontje en de kinderen vermaakten zich prima in het zwembad. De mooie omgeving beviel ons trouwens zo goed, dat we in de voorjaarsvakantie die daarop volgde een huisje met sauna huurden op het nabijgelegen Landal Landgoed de Elsgraven, dat ook een binnenzwembad heeft en vanwaar we sommige uitstapjes nog eens dunnetjes overdeden.

Fietsen over de Sallandse Heuvelrug

Strandpark Vlugtenburg aan zee (Zuid-Holland)

Deze ervaring stamt uit de tijd voordat ik begon met mijn reisblog: toen gingen we twee keer naar Strandpark Vlugtenburg zee. We vonden het daar ideaal: we sliepen in een chalet vanwaar we zo naar het strand (en het pannenkoekenrestaurant daar) liepen. Uitstapjes naar zowel Rotterdam als Amsterdam waren goed aan te rijden. Als ik het me goed herinner, waren er ook activiteiten voor kinderen. Voor ons is het dus al een paar jaar geleden, maar wel een hele fijne herinnering. Klik even door voor actuele prijzen en beschikbaarheid van Strandpark Vlugtenburg.

Landal Beach Resort Ooghduyne (Noord-Holland)

Ja, een vakantiehuisje in de buurt van het strand heeft vaak onze voorkeur tijdens de herfstvakantie, omdat we hier in Enschede nogal ver van de zee zitten en ik de herfst een heel fijn jaargetijde vind om uit te waaien aan het strand. Op Landal Beach Resort Ooghduyne bij Julianadorp hadden we een heerlijke vakantiewoning op loopafstand van het strand. Ook maakten we een uitstapje naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en natuurlijk doken de kinderen regelmatig het zwembad in. Alleen de rit ernaartoe al, over de Afsluitdijk, was leuk om te doen.

Landal Beach Resort Ooghduyne duinen

Het Stoetenslagh (Overijssel)

Het Stoetenslagh ligt niet aan het strand, maar geeft je wel een strandgevoel. Er is een groot binnenstrand met een tropisch terrasje, een binnenzwembad en je kunt er fijne strandchalets huren aan de recreatieplas. Wij waren er een weekend in april, maar ook in de herfstvakantie kun je er in strandsfeer komen.

Binnenstrand op het Stoetenslagh

Buitenplaats Gerner (Overijssel)

Hier waren we wel in het najaar, maar ook maar een weekend. Buitenplaats Gerner ligt in het door ons zo geliefde Vechtdal. Het grote voordeel aan Buitenplaats Gerner vond ik het wellnesscentrum dat zich op het park bevindt. Onze kinderen zijn inmiddels groot genoeg om een paar uurtjes alleen thuis te blijven en zo konden mijn man en ik even lekker samen van de wellness genieten terwijl zij spelletjes deden en tv keken in onze vakantiewoning. Ideaal!

Buitenplaats Gerner in het Vechtdal

Landal Hunerwold State (Drenthe)

Op dit prachtige park verbleven we slechts een lang Pinksterweekend, maar we hadden ons er makkelijk een hele week kunnen vermaken. De mooie vakantiewoningen laten het park echt lijken op een dorp en je loopt zo van het terrein het bos in. Ook maakten we uitstapjes in Drenthe en Friesland.

Landal Hunerwold State

Landal Land van Bartje (Drenthe)

Ook hier verbleven we een lang weekend – en weer hadden we het superfijn in Drenthe. Dit park is ideaal als je met jonge kinderen op vakantie bent, want er is van alles voor ze te doen.

huisje met rieten dak op landal land van bartje

Landal Coldenhove (Gelderland)

Voor een herfstvakantie vol boswandelingen direct vanaf het park zit je goed op Landal Coldenhove. Wij verbleven hier in een meivakantie in een safaritent, maar er zijn ook heel veel huisjes beschikbaar – en veel voorzieningen.

Wandelen Landal Coldenhove

De Zeven Heuvelen (Gelderland)

Een andere mooie plek in Gelderland waar we het erg fijn hebben gehad, is De Zeven Heuvelen in Groesbeek. Hier hadden we een vakantiewoning met een ligbad, een sauna en een fijne tuin.

De Zeven Heuvelen in Berg en Dal

Resort Arcen (Limburg)

In Limburg krijg ik altijd meteen een vakantiegevoel en dat was ook zo tijdens ons verblijf op Resort Arcen. Het werd een heerlijk wandelweekend met wat vlaai en een vleugje wellness. Limburg smaakte beslist naar meer en dat gold ook voor Resort Arcen, waar we niet alleen verbleven in een fijne bungalow, maar ook lekker aten in het restaurant naast het binnenzwembad en de kinderboerderij.

Nationaal park De Maasduinen

Buitengoed de Gaard (Limburg)

Een bijzondere herinnering is ons verblijf op Buitengoed de Gaard. Samen in een houtgestookte hottub naar de sterren kijken was onvergetelijk en knuffelen en wandelen met de geitjes die op Buitengoed de Gaard wonen gewoon superleuk. De accommodaties van Buitengoed de Gaard zijn tot in de kleinste details bijzonder en elk seizoen anders.

Buitengoed de Gaard

Beekse Bergen (Noord-Brabant)

Geloof het of niet, maar onze (ultrakorte) huwelijksreis brachten we door in een ‘jungalow’ van Beekse Bergen. We hadden toen namelijk al 3 kinderen en wilden er echt een feestje voor zijn vijven van maken. Dat lukte! Ook dat was nog voordat ik ging reisbloggen, maar vorig jaar keerden we voor een dag terug naar Beekse Bergen en we vonden het nog steeds allemaal leuk. Als je in een jungalow verblijft, hou je die safarisfeer nog langer vast.

Safaripark Beekse Bergen

‘t Keampke (Overijssel)

Wil je je herfstvakantie doorbrengen met een grote familie of andere groep? Dan kan ik je ‘t Keampke aanbevelen. Voor ons was het lekker dicht bij huis in Twente en we vonden het veel luxer dan je zou verwachten bij het woord groepsaccommodatie. Ik zou willen dat ons huis zo sfeervol was ingericht! Wij sliepen in ‘t Keampke Buiten en hadden zelfs onze eigen sauna en pingpongtafel in de kelder. Zowel binnen als op het grote terras stond een haard, dus we konden aan alle kanten lekker opwarmen na onze wandelingen.

groepsaccommodatie 't Keampke Buiten

Bonustip: Burg Haamstede (Zeeland)

Ten slotte nog een bonustip uit mijn kindertijd. Ik kan me nog zo goed herinneren dat mijn broer en ik een paar jaar lang in de herfstvakantie met onze ouders en opa en oma naar een vakantiewoning in Burg Haamstede gingen. Ik zie nog voor me hoe ik het schoolplein af kwam lopen en ze in de auto stonden te wachten om meteen door te rijden. Wat een heerlijk gevoel! En ik zie me nog met mijn opa en oma naar een van de speeltuintjes op het park lopen. Ook herinner ik me de fijne strand- en boswandelingen. Het zou best wel eens kunnen dat mijn liefde voor een herfstvakantie in Nederland toen is begonnen.

Helaas weet ik niet meer op welk park we toen kwamen. Maar ik zag wel dat er maar liefst 4 Landal-parken bij Burg Haamstede liggen:

Misschien moet ik die maar eens wat beter gaan bekijken. En jij – heb jij al plannen voor de herfstvakantie?

Om te bewaren op Pinterest:

5% korting 728x90

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *