Herfst in Nunspeet: najaarsmarkt, wandelexcursies en kermis

Het is moeilijk om een plek in Nederland te bedenken waar de herfst mooier is, dan op de Veluwe. Alle reden dus om dit najaar de herfstkleuren van de Veluwe te komen bekijken. In Nunspeet bijvoorbeeld! Ga bijvoorbeeld mee met een van de wandelexcursies in oktober, of bezoek de gezellige najaarsmarkt op 15 oktober.

Najaarsmarkt in Nunspeet

Op zaterdag 15 oktober 2022 is er in Nunspeet een Najaarsmarkt om helemaal in herfstsferen te komen. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er kramen, foodtrucks, muziek en activiteiten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een uilententoonstelling en diverse kinderattracties – en mis de roofvogelshow om 15.00 uur niet. Bij de kramen zijn onder andere lokale producten te koop van boerenbedrijven uit de omgeving, maar ook de Nunspeetse winkeliers en horeca dragen volop bij aan deze gezellige dag. Parkeren is gratis op het transferium, 10 minuten lopen vanaf het centrum.

wildexcursie vanuit Nunspeet
Foto met dank aan Nunspeet uit de Kunst

Wandelexcursies oktober

Ook zijn er in oktober nieuwe wandelexcursies vanaf verschillende locaties in de gemeente Nunspeet. Natuurgids Gerrie neemt je mee het bos in, vertelt onderweg van alles en laat je dingen zien die je zelf waarschijnlijk niet zou zien. Dit zijn de wandelingen:

  • Paddenstoelen Herfstwandeling: beleef de prachtige Veluwse natuur in de herfst en kom alles te weten over de wonderlijke paddenstoelen die overal verschijnen. Maar ook over andere prachtige herfstverschijnselen in het bos is veel te vertellen. De Paddenstoelen Herfstwandelingen starten in de herfstvakantieweken op dinsdag en vrijdag om 13.30 uur. Op dinsdag 18 en 25 oktober is de startlocatie de Stakenberg en op vrijdag 21 en 28 oktober vertrek je vanaf Mennorode in Elspeet. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname kost € 7,50 en reserveren is verplicht.
  • Wildsporen Bosexcursie: Wildgids Gerrie neemt je mee op zoek naar wildsporen in de Veluwse bossen en laat je kennismaken met het grotendeels verborgen leven daar. Ook de prachtige oude bomen vertellen een verhaal, waar je anders misschien zomaar aan voorbij zou lopen. De Wildsporen Bosexcursies starten op dinsdagmiddagen in oktober, op 11 oktober om 17.00 uur en op 18 en 25 oktober om 16.15 uur vanaf Gortel. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en deelname kost € 9,00. Reserveren is verplicht en dit kan bij VVV Nunspeet.

Wil je mee met één van deze wandelexcursies? Reserveer dan via 0341-274747 of via info@nunspeetuitdekunst.nl.

Kermis in de herfstvakantie

Om het najaar nog leuker te maken, kun je in de herfstvakantie komen zwieren en zwaaien op het Marktplein in Nunspeet, want dan is het kermis. Kleintjes kunnen eendjes vissen of in de draaimolen en wie wat meer durft, kan lekker hard gaan in de grote zweefmolen, over de kop gaan in de bank of hoogspringen op de trampoline. Ga lekker spookrijden in de botsauto’s of beproef je geluk bij de pusher, de schietsalon of de grijpkranen…

Natuurlijk is er ook genoeg lekkers verkrijgbaar op de kermis van Nunspeet, zoals suikerspinnen, zuurstokken en oliebollen van de Oudhollandse gebakkraam.

De kermis start op vrijdagmiddag 21 oktober en duurt tot en met woensdag 26 oktober. De kermis is iedere dag geopend van 14.00 tot 23.00 uur en op de zaterdag van 10.00 tot 23.00. Op zondag is de kermis gesloten. Op de laatste dag is de kermis tot 21.00 uur geopend.

Op meerdere dagen zijn er speciale acties:

  • Vrijdagmiddag 14.00 uur: feestelijke opening van de kermis met een spetterende openingsact
  • Vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur: gratis toegang tot een aantal attracties voor mindervaliden vanuit Philadelphia
  • Maandag: eurodag (iedereen mag voor € 1,00 in de attracties)
  • Dinsdag: Rovers bakt voor alle ‘ouden van dagen’ gratis een heerlijke oliebol, af te halen bij de oliebollenkraam op het marktplein
  • Woensdag: kindermiddag met allerlei kortingen op de hele kermis. Brandweerman Sam komt van 14.00–16.00 uur vrijkaartjes uitdelen. Misschien komt er zelfs een echte brandweerwagen op het Marktplein te staan.
  • Ook is er deze woensdag een feestelijke kermisverloting met als prijs producten van lokale winkeliers.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.