hellendoorn halloween

Halloween verandert Avonturenpark Hellendoorn in Heksendoorn

Al 15 jaar is het vaste prik: als de herfst begint en Halloween dichterbij komt, verandert Avonturenpark Hellendoorn in Heksendoorn. Wij namen dit weekend voor het eerst een kijkje – spannend hoor! De kinderen hadden er helemaal zin in en dosten zich alvast uit als Dracula en een zombie. Eenmaal aangekomen in herfstachtig Hellendoorn ontdekten ze dat ze zeker niet de enige levende griezels waren…

Spookhuis de Griezelgrot

Bij binnenkomst hadden we meteen kaartjes meegenomen voor Spookhuis de Griezel Grot. Dit spookhuis is op bepaalde tijdstippen toegankelijk en op je kaartje (verkrijgbaar bij de kassa) staat wanneer je je bij de ingang mag melden. Een bordje met “Hier wachten tot de griezel jullie komt ophalen” bracht ons alvast in de stemming en toen er af en toe een lijkbleek gezicht met bloedsporen verscheen om de wachtende mensen doordringend aan te staren, begon het al aardig te kriebelen in de buiken van onze kinderen.

Hellendoorn Heksendoorn griezel

De adviesleeftijd voor dit spookhuis is vanaf 8 jaar en het is goed om te weten dat je voor 3 euro een lichtgevend toverstafje kunt kopen. Zo kun je niet alleen iets meer zien in de donkere gangen van het ondergrondse spookhuis, maar blijven de griezels ook bij je uit de buurt. Die zijn namelijk bang voor de toverstokjes. Tenzij je kinderen hebt die echt nergens bang voor zijn, zeg ik: Doen!

Helaas wilden onze zombie en Dracula geen toverstafjes. En toen was het zover: de man met het lijkbleke gezicht wenkte ons naar binnen. De manier waarop hij dat deed, plus de gitzwarte ruimte direct achter de ingang, waren al genoeg om onze zombie (9 jaar) te doen terugschrikken. Geen stap durfde ze meer verder! Papa nam haar mee naar buiten en ik probeerde mijn ogen te laten wennen aan het donker. Het was maar goed dat ik mijn eigen Draculaatje bij me had, want ik zag op sommige stukken geen hand voor ogen. Schuifelend liepen we langs grote en kleine spinnen, bungelende skeletten, spoken, heksen en levende griezels die steeds weer voor ons opdoken. Toen een lijk met een enorm mes in zijn buik opeens rechtop ging zitten, kreeg zelfs mijn dappere wegwijzer (op 4 dagen na 8 jaar) het te kwaad.

Hellendoorn Heksendoorn griezelgrot

Samen schuifelden we naar de uitgang. Wat was dat eng! Een uitstekend gelukt spookhuis dus – je kunt zelf het beste inschatten of je kind dit leuk vindt en ik blijf het toverstafje een aanrader vinden. In Dreumesland is ook een gratis oppasservice waar je jongere kinderen kunt laten spelen als je met oudere kinderen het spookhuis in gaat. Goed geregeld!

Show: De Vervloekte Villa

Na deze schrik kocht onze zombie alsnog een toverstafje, want we gingen nu naar De Vervloekte Villa. Tijdens deze voorstelling brengen vier vriendinnen een bezoek aan een leegstaande villa, waarvan men zegt dat er een eng gedrocht woont. Deze show vindt plaats in een openluchttheater. Dat was fijn voor onze geschrokken kinderen: het zou gewoon licht blijven en we hadden nu een toverstafje.

Hellendoorn Heksendoorn Vervloekte Villa

Dat kwam goed van pas, want tijdens de voorstelling doken er opeens griezels op tussen het publiek. Het toverstafje bleek echt te werken: een heks die wel erg dicht bij ons kwam, week geschrokken achteruit toen onze kinderen het toverstafje uitstaken. Pfoe, gelukkig maar! Op deze manier vonden onze zombie en Dracula de show erg leuk en onze (normaal nogal verlegen) zombie ging zelfs na de voorstelling nog even een high five halen bij een van de vriendinnen uit de voorstelling. Glunderend kwam ze terug: ze had een compliment gekregen over haar zelf aangebrachte zombie-schmink.

Maisdoolhof

Ook speciaal voor de Heksendoorn is het Maisdoolhof met Vrolijke Vogelverschrikkers voor kinderen tot 8 jaar. Alleen durfde onze jonge Dracula er niet in, dus mochten we mee. Van de vogelverschrikker bij de ingang kregen we een raadsel mee, dat we konden oplossen door het midden van het doolhof te vinden. Omdat ze het goede antwoord hadden gevonden, kregen onze kinderen bij de uitgang nog wat lekkers. Onze 9-jarige zombie begon wat mokkend aan het doolhof omdat haar oog inmiddels op de achtbaan was gevallen, maar werd door deze opdracht al snel enthousiast en fanatiek om eerst het midden en daarna de uitgang van het maisdoolhof te vinden.

Hellendoorn Heksendoorn maisdoolhof

Show: Kareltje en Jasmijn

Ook de andere griezelshow van Heksendoorn: Kareltje en Jasmijn en de Trollenkamer, maakte onze griezelkinderen helemaal enthousiast. Kareltje en Jasmijn blijken in hun hotel een echte trollenkamer te hebben, met een enge trol die je kan vervloeken. Als je daar terechtkomt, kan het wel eens heel spannend worden…

Hellendoorn Heksendoorn Trollenkamer

Maar het is vooral een vrolijke show met veel interactie met de kleintjes in het publiek. Lachen om die grappige Kareltje, antwoord geven op vragen van Jasmijn, meebewegen, helpen waarschuwen en heel veel lawaai maken – onze kinderen gingen er helemaal in mee. Ze waren de schrik van het spookhuis nu echt kwijt en konden weer lekker genieten van het griezelen.

Hellendoorn het hele jaar door

Behalve al die speciale Heksendoorn-shows en -attracties kun je in oktober natuurlijk ook veel plezier beleven met alle andere attracties in Avonturenpark Hellendoorn. Die zijn er voor jong en oud:

  • attracties voor de allerkleinsten in Dreumesland
  • speeltuinen en attracties voor het hele gezin, zoals de milde achtbaan Donderstenen, de rondje bootjes van Sungai Kalimantan en de Super Glijbaan
  • echt spannende attracties zoals het Galjoen, de Tornado, Montezuma’s Revenge en Tarantula Magica
Hellendoorn Heksendoorn wildwaterbaan

Ook deze attracties zijn in oktober helemaal in Halloween-sfeer gebracht met pompoenen, skeletten, spoken en heksen op bezems (die soms tegen een boom op vliegen). We waren overal lekker snel aan de beurt en omdat Avonturenpark Hellendoorn geen megapark is, loop je ook met kleinere kinderen makkelijk overal naartoe. We konden dus overal zo vaak in als we wilden en gingen daardoor – na het allerlaatste ritje in het Galjoen om 17.00 uur) helemaal voldaan naar huis.

Hellendoorn Heksendoorn heks

De Rioolrat, een spannende achtbaan in het donker waar in oktober ook levende griezels rondliepen, sloeg mijn achtbaangekke zombie deze keer toch maar even over. Ze durfde niet meer in het donker. Wat zijn ze goed, de griezels van Heksendoorn!

Wil jij de komende weken ook naar Heksendoorn?

Heksendoorn is nog open tot 31 oktober 2015. Let op: in het voor- en naseizoen is Avonturenpark Hellendoorn op sommige weekdagen gesloten. Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober 2015 is het park extra lang open: de attracties sluiten dan pas om 20:00 uur (met uitzondering van Dreumesland (18:30 uur) en de Wild Waterval (18:30 uur)). Op 31 oktober 2015 wordt het seizoen om 20.15 uur afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. Kijk voor actuele informatie op de website van Avonturenpark Hellendoorn.

Wij werden uitgenodigd om Heksendoorn te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.