keampke de lutte

Fijne familievakantie in groepsaccommodatie ’t Keampke

Ik was nog maar een klein meisje, maar ik kan me nog heel goed herinneren hoe blij ik me voelde als we in de herfstvakantie met opa en oma naar Zeeland gingen. Ik zie nog voor me hoe ik over het schoolplein rende, richting onze volgepakte Suzuki. Een paar uur later liep ik tussen opa en oma in naar ons vakantiehuisje. Mooie herinneringen, die naar boven kwamen tijdens een zalig weekend in groepsaccommodatie ’t Keampke in De Lutte.

groepsaccommodatie 't Keampke Buiten

Een familie is ook een groep

Ik vond het heerlijk om op vakantie te zijn met zowel mijn ouders als mijn grootouders. Een multigeneratievakantie heet dat geloof ik. Wij pasten als gezin van vier samen met opa en oma precies in een gewoon zespersoonshuisje.

Misschien dat het daardoor kwam dat ik het woord groepsaccommodatie niet direct associeerde met dat gelukzalige gevoel dat ik tijdens die familievakanties had. Bij een groepsaccommodatie dacht ik eerder aan schoolkampen – en daar had ik veel minder fijne herinneringen aan.

Maar toen ik op de website van ’t Keampke terechtkwam, snapte ik dat een groepsaccommodatie niet per se (en in het geval van ’t Keampke zelfs helemaal niet) staat voor zalen vol stapelbedden. Ik zag foto’s van sfeervol en luxe ingerichte woningen met een speeltuin en een gezellige receptie erbij. Ik zag een plek om samen te genieten met vrienden of familie.

Voordeur van 't Keampke Buiten

Een groepje van vijf

Opeens zag ik de mogelijkheden. Hier zouden onze kinderen quality time kunnen beleven met hun opa’s en oma’s, net zoals ik daar vroeger zo van had genoten. Of we zouden hier eindelijk kunnen afspreken en bijkletsen met mijn jeugdvriendin en haar gezin. Gauw trokken we de agenda’s.

Het liep anders. De planning was nogal korte termijn, mensen waren ziek of herstellende, moesten werken of hadden andere afspraken. Dus zaten we uiteindelijk gewoon met ons vijven in ’t Keampke Buiten, een groepsaccommodatie voor 16 personen. Maar quality time, dat hadden we – ook met ons bescheiden groepje van vijf.

Kapstok in 't Keampke Buiten

Vakantiewoning met de wauw-factor

Bij binnenkomst in het huis waren we eigenlijk meteen verkocht. Thuis ben ik helemaal niet met interieurstyling bezig – ik ben allang blij als het huis een beetje aan kant is. Maar hier viel ik helemaal voor de vogelhuisjes, het behang, de ‘krijtbordjes’ op de deuren, de grote zitbanken en eettafels… Nou ja, ik kan wel blijven opnoemen wat ik allemaal zo mooi vond.

Zithoek van 't Keampke Buiten

En het was niet alleen mooi: alles op de begane grond was toegankelijk voor rolstoelen en rollators, met deuren zonder drempels en met brede doorgang. We hadden het zelf niet nodig, maar met mijn eigen oma en pasgeboren nichtje in gedachten vond ik het toch heel fijn om te zien dat er bijvoorbeeld ook een stoel was om op te douchen, dat er superstevige traphekjes bij alle trappen zaten en dat in de hal genoeg plek was om kinderwagens en rollators te parkeren. Echt een plek voor een multigeneratievakantie. Om iedereen in zo’n multigeneratiegroep genoeg privacy te bieden, had elke slaapkamer een eigen badkamer.

Daarnaast zat het huis vol slimme snufjes. De lichten op de gang gingen automatisch aan en uit, het display van de thermostaat lichtte vanzelf op als je ervoor ging staan en de ingebouwde vaatwasmachine projecteerde het programma waarmee hij bezig was op de vloer. We werden een beetje hebberig van al die luxe – dat wilden we thuis ook wel!

Terwijl ik het interieur op de begane grond nog aan het bewonderen was, hadden de kinderen het souterrain al gevonden. Daar stonden een tafeltennistafel en een voetbaltafel en ze waren maar meteen begonnen met spelen, met de jassen nog aan. Zelf was ik vooral geïnteresseerd in de sauna, die ook beneden was. Nog zoiets dat we thuis ook wel zouden willen hebben.

Zaterdag: buitenleven

De sauna moest nog even wachten. Vrijdagavond deden we, behalve pannenkoeken eten in pannenkoekhoes De Stroper (op loopafstand van ’t Keampke) niet veel meer.

De volgende ochtend was ik al vroeg op. De zon kwam op en scheen precies op het overdekte terras van onze vakantiewoning, waar ook een houtkachel stond. Terwijl de rest nog in bed lag, installeerde ik me met een pot thee bij de houtkachel en keek hoe de zon steeds hoger klom. Op de weilanden waaraan ons vakantiehuis grensde, graasden Schotse hooglanders. Hallo vakantiegevoel!

Terras van 't Keampke Buiten

Na het ontbijt liepen we over het pad langs onze groepsaccommodatie naar de supermarkt in De Lutte. We namen meteen broodjes mee voor de wandeling die we die stralende zaterdag gingen maken. Maar daarover later meer.

Eettafels in 't Keampke Buiten

Het was heerlijk om na de wandeling in de sauna te stappen. Helemaal rozig zaten we daarna met een kop soep aan een van de twee grote eettafels. Een paar spelletjes later was het bedtijd voor de kinderen en zelf viel ik ook al snel in slaap.

Zondag: ’thuis’ op ’t Keampke

Zondag zag er totaal anders uit. De hele dag was het grijs buiten, met regen en sneeuw. Geen weer om naar de speeltuin te gaan dus, maar wel ideaal voor een dagje spelletjes spelen, lezen, tafeltennissen en nog een bezoekje aan de sauna. De weilanden met de Schotse hooglanders kleurden langzaam wit en we hadden helemaal geen zin om naar huis te gaan. Hoewel het maar een weekendje was en we maar een half uurtje van huis waren, waren we voor ons gevoel echt helemaal ‘weg’.

Schotse hooglanders bij 't Keampke

We hadden nog veel meer kunnen doen. Klootschieten bijvoorbeeld, of fietsen huren. Op de website van ’t Keampke staan allerlei mogelijkheden. Maar wij hadden genoeg aan ‘ons’ huis en het Twentse landschap. En ik zal nooit meer aan een stal vol stapelbedden denken bij het woord groepsaccommodatie!

Wij werden uitgenodigd om ’t Keampke te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

3 reacties

 1. En dan te bedenken dat u een keer terug moet komen om alle andere leuke activiteiten in De Lutte (en omgeving) te ontdekken.

  – Arboretum met verschillende bomen.
  – de klompenmaker (Klompenmakerij Koop) die met hart en ziel kan vertellen over het ambacht,
  – De midgetgolfbaan bij Restaurant Florilympha.
  – High tea bij het Theelutke
  – Een rondrit met de Twentse heuvelen tocht of de Lutterzand Express, met onderweg info over de natuur en omgeving (ook bijzonder geschikt voor mindervaliden)
  – Schatgraven met tablet en metaal detector bij Restaurant Paviljoen Lutterzand
  – Wandelen en fietsen in de prachtige omgeving waar het riviertje de Dinkel nog vrij meanderd
  – Huifkar tocht maken
  – Sproakstee (vlakbij het Keampke)
  – Kano varen
  – High rope parcours bij Adventure king
  – Spelen in de speeltuin
  – Ijsje eten bij de ijssalon in De Lutte
  – Speurtocht rond de Hellehond
  – Of gewoon heerlijk genieten op een van de terrassen met prachtig uitzicht.

  En dan te bedenken dat dit allemaal mogelijk is van nog geen 5 km van het Keampke.

 2. Geweldige site van jou ontvangen, dank daarvoor, allemaal geweldige plekken , waarvan wij er nog vele willen bezoeken, Vanmiddag na de Buurtspoorwegen nog de watermolen van Haaksbergen bezocht.
  Ken je ook de watermolen van zoele, mooier wordt het niet, dank en succes verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.