glamping landal coldenhove

Glamping bij Landal: onze safaritent op Landal Coldenhove

Wat hebben we genoten in de meivakantie! We verbleven een midweek in een safaritent op Landal Coldenhove – glamping dus. Het was onze eerste keer op dit park, onze eerste keer op een camping van Landal en onze eerste keer langer dan één nachtje in een safaritent. Voor alle drie kan ik zeggen: wat mij betreft zeker niet de laatste keer!

Wat is er allemaal in de safaritent?

Niet elke safaritent is hetzelfde: de voorzieningen kunnen verschillen. Niet dat we trouwens zoveel ervaring hebben hoor: we sliepen nog maar één keer eerder in een safaritent. Voor vertrek had ik natuurlijk wel al gekeken wat er zoal aanwezig was. Toch maak ik bij aankomst altijd meteen een verkenningsrondje.

safaritent Landal

Dit was er zoal aanwezig in onze safaritent:

  • koud stromend water, elektrische verlichting en stopcontacten
  • een 4-pits kooktoestel (werkend op een gasfles) en een koelkast met vriesvak
  • een Senseo-koffiezetapparaat, een waterkoker en een magnetron
  • genoeg vaatwerk, bestek, keukengerei etc. voor 6 personen
safaritent Landal

Behalve de keuken bestond het voorste deel van de tent uit een eethoek en een zithoek. De ramen bestaan uit drie delen waarmee je de tent zo veel of zo weinig kunt afsluiten van buiten als je zelf wilt: gaasdoek (vast), tentdoek (oprolbaar aan de binnenzijde) en plastic (oprolbaar aan de buitenzijde). Wij hadden prachtig weer, dus we hebben bijna de hele tijd alles open gehad. Op de laatste ochtend was het wel erg koud in de tent. Toen kwam de pelletkachel goed van pas. Ik had nog nooit zo’n ding bediend (we hebben thuis een gewone openhaard), maar het viel me op hoe makkelijk en snel dat werkt. Kachel aan, nog even in bed kruipen en al snel konden we lekker warm ontbijten. We denken er dankzij deze ervaring zelfs over om onze openhaard in de toekomst ook te vervangen door een pelletkachel!

safaritent Landal

Als warm weer is, zit je natuurlijk heerlijk buiten op de veranda, waar een picknicktafel staat. Als je een stoel wilt hebben waarin je lekker achterover kunt leunen, moet je die zelf even meenemen.

safaritent Landal

Achter het woongedeelte bevindt zich nog de badkamer met een wastafel en chemisch toilet dat je voor vertrek zelf moet legen. Vlak bij het veldje met de safaritenten is een wasgelegenheid waar je kunt afwassen met warm water, kunt douchen en naar een gewoon toilet kunt gaan. Keurig schoon, zonder muntjes en met toiletpapier 😉

Onze jongste nam zijn intrek in het kamertje met het stapelbed en onze twee dochters nestelden zich in de kamer met twee eenpersoonsbedden. De tussenwanden tussen die ruimtes waren van hout, net als de voordeur en de vloer van de tent. Voor ons stond dit outdoor-hemelbed in de resterende ruimte achter in de tent.

safaritent Landal

Glamping plus: comfortpakket en wifi als extra’s

Glamping is dus al behoorlijk luxe kamperen, maar deze keer namen we het er wel helemaal van: we hadden ook nog eens extra een comfortpakket erbij, wat onder andere wil zeggen dat onze bedden al voor ons waren opgemaakt en dat we geen badhanddoeken, theedoek en keukenhanddoek hoefden meenemen. Ook hadden we als extra allemaal prima werkende wifi in onze safaritent.

In de buurt: het Veluws Zandsculpturenfestijn

Heerlijk buitenleven

Een van de leuke dingen aan een safaritent is dat je eigenlijk de hele tijd buiten bent. Zelfs als ik aan het einde van de dag op dat lekkere bed een boek lag te lezen, keek ik langs mijn boek naar de toppen van de bomen en hoorde ik het gefluit van de vogels en het geritsel van de bladeren om me heen.

De safaritenten staan in de schaduw van hoge dennenbomen aan de rand van Landal Coldenhove. Je kunt direct vanaf deze plek allerlei mooie wandelingen maken – wat we dan ook deden.

Ook is er voor de tenten een speeltuintje, een waterkraan en een kampvuurplek.

safaritent Landal

Voorzieningen van Landal

Wat is het toch fijn om wat grotere kinderen te hebben! Die van ons hadden hun weg op Landal Coldenhove na een keertje meelopen al snel gevonden. Ze liepen elke dag over de camping en het bungalowpark naar het hoofdgebouw. Daar profiteerden ze optimaal van het zwembad, de binnen- en buitenspeeltuin en kochten van hun zakgeld nog wat speelgoed in de parkshop. Het is ongeveer 1500 meter lopen naar deze voorzieningen – een fiets of stepje meenemen is helemaal handig.

De combinatie van kamperen/glamping en het gebruik van de voorzieningen van een Landal-park is ons erg goed bevallen. De kinderen gingen dus elke dag zwemmen en spelen bij het hoofdgebouw, wij liepen de wandelingen die ik bij aankomst had meegenomen bij de receptie en na zo’n wandeling of een hele dag in de buitenlucht was het fijn om een ijsje te kunnen eten op het terras en wat eten te kunnen halen in de parkshop of een van de afhaalrestaurants. En toch hadden we dankzij het buitengevoel echt het idee dat we aan het kamperen waren. Het leek wel zomervakantie!

Hier vind je alle informatie over de safaritenten op Landal Coldenhove.

Of bekijk de video van onze midweek op Landal Coldenhove.

Wij werden uitgenodigd om Landal Coldenhove te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.