Glamping in Nederland

Glamping heeft alle voordelen van kamperen. In de eerste plaats ben je lekker veel buiten en kinderen vinden bijvoorbeeld makkelijk vriendjes op de camping/glamping. Tegelijkertijd is glamping comfortabeler dan gewoon kamperen: je slaapt in een goed bed en hebt bijvoorbeeld een volledig ingerichte keuken en vaak zelfs eigen sanitair. Dat er zoveel aanwezig is, scheelt ook in het inpakken – zo wordt je vakantie heel relaxt. Daarnaast zien glamping-accommodaties er vaak ook nog eens heel mooi uit. Hoogste tijd om eens op zoek te gaan naar mooie glamping-locaties in Nederland!

glamping landal coldenhove
Glamping op Landal Coldenhove

Camping De Papillon (Twente)

Ik begin maar eens dicht bij huis – in Twente dus. Op deze natuurrijke camping staan vier luxe XL Villatenten met sanitair voor maximaal zes personen. Het veldje waar de tenten op staan is autovrij, maar bij elke tent hoort een eigen parkeerplaats op korte loopafstand van de tent. Bij aankomst en vertrek mag je wel kort met de auto bij de tent.

glamping landal coldenhove
Glamping op Landal Coldenhove

Glamping op familiecamping De Vossenburcht

Op familiecamping De Vossenburcht kun je komen logeren in een tenthuis-lodge met keuken en toilet. Hier kun je lekker lang buiten zitten op het overdekte terras en slaap je ‘s nachts prima op de heerlijke bedden. Als je wilt douchen, kun je terecht in het luxe sanitairgebouw. De Reestcottages hebben wel een eigen douche. Je kunt bij De Vossenburcht trouwens ook slapen in een boomhut.

Glamping op de Noetselerberg

Op camping de Noetselerberg kun je niet alleen komen logeren in een safarilodge (met douche en verwarming), maar ook in een mooie woodlodge.

Camping De IJsvogel (Veluwe)

Dit vakantiepark (4 sterren) ligt aan de rand van de Veluwe en is dus een mooie uitvalsbasis om te wandelen en fietsen. In 2020 zijn hier luxe XL Villatenten met sanitair voor 6 personen neergezet. Voor een extra luxe gevoel hebben ze een vloer van pvc en tussenwanden steigerhout.

safaritent landal coldenhove
Glamping op Landal Coldenhove

Camping ‘t Geuldal (Limburg)

Op deze mooie camping tussen Valkenburg en Maastricht staan vier luxe XL Villatenten met eigen sanitair. Je kunt hier verblijven met maximaal zes personen. Je kunt de auto naast de tent parkeren en honden zijn van harte welkom.

camping oortjeshek
Glamping bij ‘t Oortjeshek

Camping Betuwestrand (Betuwe)

Op veld Kers van deze ruime 5-sterrencamping aan een groot recreatiemeer staan zijn in 2020 luxe XL Villatenten met sanitair neergezet. Ook deze tenten zijn geschikt voor zes personen. Ze hebben een comfortabele pvc-vloer en de wanden tussen de slaapkamers zijn niet van tentdoek, maar van steigerhout. Het veld waar de safaritenten staan is autovrij, maar je mag wel met de auto naar de tent om in en uit te laden.

glamping landal coldenhove
Glamping op Landal Coldenhove

Glamping in Egmond aan Zee

Aan de rand van de duinen bij Egmond aan Zee staan 16 safaritenten. De meeste staan rond een grote speelweide, zodat je je kinderen in de gaten kunt houden vanaf het terras voor je tent. De safaritenten hebben een keuken, een woonkamer met zithoek, een badkamer, een romantische bedstee en een geheime speelplek. Rondom het park lopen Schotse Hooglanders en om de omgeving te verkennen, kun je een fiets of een bakfiets huren. Het is ongeveer een half uur lopen naar het strand.

camping oortjeshek
Glamping bij ‘t Oortjeshek

Glamping op natuurcamping De Lemeler Esch

Op natuurcamping De Lemeler Esch heb je veel keuze als het om glamping staat. Je kunt hier verblijven in een safaritent, maar ook in een boslodge (een houten boshuisje met een tentdak) of de Coco Sweet (een hippe huurtent van kokoshout met het comfort van een caravan).

Glamping bij Kampeerdorp de Zandstuve

Wauw, wat een mooie glamping-accommodaties heeft kampeerdorp de Zandstuve zeg! Van kleine pods tot ruime lodges – dit zijn ze:

glamping landal coldenhove
Glamping op Landal Coldenhove

Glamping op vakantiepark Sallandshoeve

Ook Vakantiepark Sallandshoeve biedt verschillende glamping-mogelijkeden: