reisgidsen nederland

Wandelen en fietsen in provincie en stad Utrecht: de leukste gidsen

De provincie Utrecht is heel veelzijdig. Utrecht heeft leuke stedentrips voor je in petto – met voorop natuurlijk de stad Utrecht zelf – maar ook mooie natuur. Onderstaande gidsen staan vol met ideeën voor een dagje in de stad of de provincie Utrecht. Of langer natuurlijk!

Rondje wandelen in Utrecht

Wil je al wandelend de provincie Utrecht verkennen? Deze gids brengt je naar de mooiste plekjes in de natuur en in de steden. Ook leer je meer over de lange en interessante geschiedenis van deze provincie.

Fietsen in Utrecht

Deze gids heeft zes leuke fietsroutes van 20 tot 28 kilometer buiten de binnenstad.

Wandelen in Utrecht

Voor wie van wandelen houdt, is deze gids perfect. In Utrecht kan je namelijk hele mooie wandelingen maken, en deze gids heeft de leukste routes langs rivieren, kastelen, en eetgelegenheden waar je een pauze kan nemen.

Rondje Utrecht

Deze gids is handig voor als je Utrecht op de fiets wilt verkennen. De routes in deze gids nemen je mee door de bossen en de heide en langs de rivieren en historische plaatsjes. En omdat je van fietsen al snel trek kan krijgen, zitten er in deze reisgids ook een paar picknickrecepten.

Cultuurhistorische routes in de provincie Utrecht – De Hollandse Waterlinie

Deze gids is erg interessant als je de geschiedenis van de provincie Utrecht en van Nederland beter wil leren kennen, van heel dichtbij. De drie fietsroutes in dit boek nemen je mee langs de Hollandse Waterlinie die tot hij in 1815 vervangen werd een cruciale rol heeft gespeeld in de geschiedenis van dit land.

Groots genieten in Gelderland & Utrecht

In deze gids vind je 44 wandel- en fietsroutes, waaronder een hoop voor in de provincie Utrecht. Deze gids zorgt ervoor dat je wandelt of fietst door en langs de mooiste plekken in Nederland. Met deze gids plan je makkelijk een dagje uit.

Time to momo – Utrecht

Met deze reisgids haal je alles uit je stedentrip Utrecht. Je leest hier waar je de lekkerste hapjes en drankjes kan vinden en waar je de leukste winkels vindt, ook buiten de grote winkelstraten. Deze gids heeft vier routes door de stad en rond de 250 adresjes die leuk zijn om te bezoeken.

Utrecht acht keer anders

Utrecht acht keer anders heeft acht verschillende stadswandelingen door Utrecht te zien, allemaal met een eigen thema.

Capitool reisgidsen – E-bikeroutes in en om Utrecht

Dit boekje heeft 25 routes special voor E-bikes, allemaal in en om Utrecht. De routes zijn tussen de 25 en 70 kilometer. Je komt langs water, bossen, en mooie plaatsjes.

Provinciewandelgids Utrecht

De 21 verschillende wandelroutes in deze gids laten je alle kanten van de provincie Utrecht zien. Veel van de wandelingen laten de mooie natuur van de provincie zien, maar er zitten ook twee leuke stadswandelingen bij.

Wat En Hoe Utrecht Fietsgids

Deze fietsgids heeft veel routes te bieden, door de natuur maar ook langs een aantal pittoreske dorpjes.

Buitenplaatsen op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug heeft veel mooie buitenplaatsen te bieden. In deze gids vind je er 44 om te bezoeken.

ANWB provinciegids Utrecht

Deze gids voor de provincie Utrecht bevat alle plaatsen in Utrecht die je gezien moet hebben. Waar kan je winkelen en daarna lekker naar een café of restaurant? Wat zijn de mooiste historische plekjes in de provincie? Waar kan je de mooiste wandelingen maken? Je vindt het allemaal in deze gids.

Wandelen buiten de binnenstad van Utrecht

13 wandelingen van 6 tot 20 kilometer laten je de andere delen van de stad Utrecht zien.

Wandelen binnen de singels van Utrecht

De zes wandelingen in deze gids laten je de geschiedenis en monumenten van de stad Utrecht zien.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.