reisgidsen nederland

Gidsen over wandelen, fietsen en bezienswaardigheden Drenthe

Ga je binnenkort een dagje of zelfs op vakantie naar Drenthe? Dan wil je misschien wel wandel- of fietsroutes in Drenthe gaan verkennen, of bepaalde bezienswaardigheden in de provincie bekijken. Maar waar vind je die? Deze gidsen over Drenthe helpen je op weg.

Reisgidsen Drenthe

Odyssee reisgids Drenthe

Het groene Drenthe telt maar liefst drie nationale parken en heeft prachtige natuurgebieden. Je vindt er ongerepte bossen, ruige heidevelden, zompige veenmoerassen, zandvlakten en een beeklandschap.

Deze Odyssee reisgids Drenthe wijst je de weg naar bekende en onbekende bezienswaardigheden in Drenthe en besteedt daarnaast aandacht aan de Drentse natuur, cultuur en geschiedenis. Ook tips voor horeca ontbreken niet.

Het avontuur van Drenthe (voor kinderen)

Dit is een reisgids over Drenthe voor kinderen van 8 jaar en ouder. Het boek vertelt over twaalf Drentse kinderen van vroeger en nu. Door hun ogen ontdekken kinderen wat er in Drenthe allemaal te beleven is, om daarna plekken uit de verhalen te gaan bezoeken.

Mijn Drenthe

In dit boek over Drenthe komen vooral romantici aan het woord. Het is een verzameling ontboezemingen van natuurminnaars en andere passanten en een eerbetoon aan de provincie.

Paarse pracht: heidelandschappen in Drenthe

In dit boek staat de Drentse heide centraal. Er staan tips in om eropuit te trekken, aangevuld met persoonlijke verhalen, recepten en gedichten.

Wandelgidsen Drenthe

Rondje wandelen in Drenthe

Dit leuke boekje bevat niet alleen 13 prachtige wandelingen door het Drentse landschap, maar ook picknickrecepten voor onderweg. De afstand van de wandelroutes varieert tussen de 6 en 18 kilometer. Bij enkele routes kun je kiezen voor een korte of een lange versie van de route. De routebeschrijvingen zijn aangevuld met informatie over de natuur of de geschiedenis van de plek waar je aan het wandelen bent.

Dwalen door Drenthe

Deze wandelgids voor Drenthe bevat zeventien rondwandelingen van 15 km door bos, heide en veen. Deze wandelingen brengen je naar de stilste plekjes van deze toch al zo rustige provincie. Onderweg kom je natuurlijk hunebedden tegen, maar ook authentieke esdorpen en overblijfselen van de veenkoloniën.

Provinciewandelgids Drenthe

Deze wandelgids Drenthe bevat 22 wandelroutes: door boswachterijen en veengebieden, over heidevelden en door boerenland en -dorpjes. Veel routes komen langs hunebedden en grafheuvels. Er staan ook twee groene stadswandelingen in: door Meppel en Assen.

Fietsgidsen Drenthe

Leeuwerikroutes – Regio Drenthe

Met deze gids kun je 20-40 km fietsen via bewegwijzerde knooppunten. De routes zijn geselecteerd op landelijkheid en rijgemak.

Rondje Drenthe

Deze fietsgids bevat routes door Drentse natuurgebieden, dorpjes als Anloo en Diever en langs bezienswaardigheden zoals herinneringscentrum in Westerbork, het Boomkroonpad en diverse musea. Daarnaast staan er picknickrecepten voor onderweg in.

ANWB Fietsgids 1 – Groningen en Drenthe

Dit is een fietsgids met 30 knooppuntenroutes in Groningen en Drenthe met een lengte van 10-55 kilometer. Je ziet in één oogopslag of een route door duin, bos of door de polder, langs rivieren of door de stad loopt. Ook bezienswaardigheden en horeca onderweg zijn in de gids opgenomen.

ANWB Fietsgids 3 – Drenthe en omstreken

Deze ANWB-fietsgids Drenthe is praktisch in het gebruik, heeft een goed leesbare schaal en staat vol met leuke fietsroutes in de hele provincie en de omliggende regio’s. Zo kun je gaan fietsen over de Duurswouder Heide, door Drentse brinkdorpen of door natuurgebied de Weerribben.

ANWB Fietsgids 4 – Drenthe-West/Dwingelerveld & Drentsche Aa

Een fietsgids Drenthe-West (Dwingelderveld & Drentsche Aa) met 22 fietsroutes van 20 – 56 km. Ze doorkruisen zowel het zand als het veen en al naar gelang de ondergrond verandert ook het landschap.

ANWB Fietsgids 5 – Drenthe-Oost/Hondsrug

Deze fietsgids Drenthe bevat 19 fietsroutes van 33-51 km, door de esdorpen, het beekdal van de Drentsche Aa, de bossen en de heidevelden en de weidse veenkoloniën.

ANWB e-bikegids 3 – Drenthe

Als je met je elektrische fiets graag wat langere fietsroutes rijd, is deze gids speciaal voor e-bikes misschien een idee.

Vaargids Drenthe

Varen door de tuin van Nederland is een vaarroute door Drenthe, Overijssel en Gelderland met uiteraard ligplaatsen, maar ook informatie over flora en fauna, historie, musea en andere bezienswaardigheden.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.