resort arcen

Getest: een weekend op Resort Arcen in Noord-Limburg

Ik blijf het een vreemd gevoel vinden om van ons huis in Nederland naar een bestemming in Nederland het grootste deel door Duitsland te rijden. Toch is dat de snelste route van Enschede naar Noord-Limburg en dus rijden we in de vroege vrijdagavond over de Duitse wegen. Sneller dan ik had verwacht zijn we op onze verblijfplaats voor dit weekend: Resort Arcen.

Verblijven in een villa

We verblijven dit weekend niet zomaar in een vakantiehuisje, maar in een heuse villa. Ik vraag me bij binnenkomst meteen af of onze villa soms nog maar net is gebouwd: alles ziet er zo nieuw en netjes uit! Ik schrik alleen heel even als blijkt dat er geen toiletpapier op de wc’s hangt, maar gelukkig blijkt in de keuken een pakketje met onder andere één rol toiletpapier te liggen. Morgen maar wat bijkopen en tot die tijd even één van de twee wc’s gebruiken.

Opgelost dus. De bedden zijn ook al opgemaakt en het is inmiddels al niet zo vroeg meer, dus deze avond bestaat uit niet veel meer dan de kinderen naar bed brengen en niet al te lang daarna zelf ook in bed kruipen. Zo zijn we morgen helemaal uitgeslapen voor twee dagen genieten van het Limburgse leven.

Lekker langzaam opstarten

De volgende ochtend hebben we allemaal een vakantiegevoel. Als iedereen nog in diepe rust is, besluit ik volop te profiteren van onze luxe badkamer. Daar is een zonnedouche waaronder je behalve schoon ook bruin kunt worden, maar ik kies voor het ligbad. Intussen bekijk ik wat folders die ik bij de receptie heb meegekregen. Als ik zo door het badkamerraam naar buiten spiek, belooft het prachtig weer te worden.

Langzamerhand hoor ik steeds meer geluiden in onze vakantievilla. De kinderen zijn inmiddels ook alle drie op en hebben hun eigen manier bedacht om deze vakantiewoning te verkennen: ze doen verstoppertje en komen zo tot in de kleinste hoekjes. Gelukkig is de woning ook in die kleinste hoekjes keurig schoon, want de jongste kruipt overal onder en komt daarna stofvrij weer tevoorschijn.

Wandeling over Resort Arcen

Het voordeel van grote kinderen (die van ons zijn inmiddels 8, 9 en 13) is dat je ze soms even alleen kunt laten. Zo kunnen mijn man en ik alvast even een rondje over het park lopen. We worden prima geholpen als we bij de receptie melden dat de televisie in de slaapkamer niet goed werkt: er zal iemand langskomen en daarvoor hoeven we niet ‘thuis’ te blijven. En inderdaad, als we om en uur of één even in onze vakantiewoning zijn, ligt er een briefje en is alles verholpen. Perfecte service!

We lopen even langs de winkel van Resort Arcen om ook het toiletpapierprobleempje uit de wereld te helpen en gluren alvast binnen bij het restaurant, het zwembad en de binnenspeeltuin. Buiten blijkt echt een heel grote speeltuin te zijn, met trampolines en een kinderboerderij.

Kinderboerderij van Resort Arcen in Noord Limburg

Even verderop ligt de recreatieplas. Maar daar is het, ondanks het stralende weer, toch echt nog te koud voor.

Recreatieplas van Resort Arcen in Noord Limburg

Eerste uitstapjes

Hoe mooi Resort Arcen ook is, we willen er eerst op uit. Deze zaterdag maken we eerst wandeling Het Boeiendse Bos in nationaal park De Maasduinen. Na een pannenkoek bij Jachthut Op den Hamer spelen we een potje GlowGolf en dan willen de kinderen toch echt het zwembad van Resort Arcen testen. Na ruim een uur zwemmen lopen we rozig terug naar onze villa: het zwembad is helemaal goedgekeurd.

Aangenaam verrast door het restaurant

De grootste verrassing die Resort Arcen voor ons in petto had, was wat mij betreft toch wel het restaurant. Niet dat ik verwacht had dat het niet goed zou zijn, maar het smaakte wat mij betreft allemaal bijzonder lekker: van de kipnuggets en pizza voor de kinderen tot de eendenborst en biefstuk die wij voorgeschoteld kregen… Ik werd er helemaal blij van en bleef maar vragen: “Is dat van jullie ook zo lekker!?” Ook de service was erg fijn. Wat over was van de pizza konden we meenemen en de bekers van de kinderijsjes werden voor ons afgewassen voordat we ze mochten meenemen. Ook fijn: we konden rustig de tijd nemen voor ons diner, want de kinderen vermaakten zich wel in de binnenspeeltuin toen ze uitgegeten waren.

Binnenspeeltuin van Resort Arcen in Noord Limburg

Ontbijt met vlaai

De volgende ochtend hadden we wel een heel bijzonder ontbijt: we hadden bij de bakker in Arcen vlaai gehaald, want dat hoort toch wel bij Limburg. Ontbijten met vlaai, terwijl de zon buiten alweer volop scheen – beter kon het niet worden.

Vlaai eten op Resort Arcen in Noord Limburg

Of toch wel, want de rest van de ochtend brachten we ook nog eens door met op en top relaxen in Thermaalbad Arcen.

Die middag kreeg ik de rest van het gezin niet meer mee. Ze wilden gewoon lekker ‘thuis’ op Resort Arcen blijven en spelen in de buitenspeeltuin.

Buitenspeeltuin van Resort Arcen in Noord Limburg

De wandeling Rondje Arcen maakte ik daarom alleen en dat was helemaal geen straf.

Wit goud mee naar huis

Wel heel jammer was het, dat het daarna tijd was om naar huis te gaan. Maar we maakten nog één laatste tussenstop. Vlak bij Resort Arcen lokte een bord ons naar de kant van de weg: asperges!

Asperges bij Resort Arcen in Noord Limburg
Asperges! En wat denk je van die enorme ganzeneieren?

We namen behalve de overgebleven vlaai wat van het witte goud mee naar huis om thuis nog wat te kunnen nagenieten van ons weekend in Noord-Limburg. Vol vakantiegevoel reden we naar huis – het leek wel alsof we meer dan een weekend waren weggeweest.

Conclusie: Resort Arcen is een aanrader en Noord-Limburg laadt je weer even helemaal op!

Wij werden uitgenodigd om Noord-Limburg te bezoeken voor mijn blog.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.