elfstedentocht per camper

Doen in Friesland: rijd de Elfstedentocht per camper

Zin om met de camper de provincie Friesland te verkennen? Dat kan nu wel op een heel leuke manier. Je kunt vanaf 1 september 2021 namelijk de Elfstedentocht rijden per camper. Maarten van der Weijden lost het startschot en gaat in september zelf per camper een aantal van de elf steden bezoeken.

Stempelkaart

Bij een Elfstedentocht hoort natuurlijk ook een stempelkaart. Daarom kun je tijdens je campertocht In iedere elfstedenstad een stempel halen. De stempelkaart is verkrijgbaar bij de elf stempelposten en bij de ondernemers die deelnemen aan dit initiatief. Met een volle stempelkaart maak je kans op mooie prijzen.

Jij bepaalt

Waar en wanneer jouw Elfstedentocht van start gaat en hoe lang je op pad wilt, dat bepaal je helemaal zelf. Op www.camperelfstedentocht.nl, een platform voor camperaars met praktische informatie over de ’tocht der tochten’, vind je allerlei leuke tips over wat er in de elf steden allemaal te beleven is. Bezoek bijvoorbeeld de elf fonteinen, vind de leukste winkeltjes en de lekkerste restaurants of vul je campertocht aan met mooie wandel- en fietsroutes. Friesland is in alle jaargetijden mooi, dus de Elfstedentocht rijden per camper kan het hele jaar door.

elfstedentocht per camper
Afbeelding met dank aan Camperelfstedentocht

Deelnemende locaties zijn:

  • Camperplaats Leeuwarden (initiatiefnemer)
  • Camping De Domp in Sneek
  • Camping Sudersé in Workum
  • Camping de Zeehoeve in Harlingen
  • Camperplaats Stavoren.

Leuke extra’s

Daarnaast haken vijftig ondernemers aan om toeristen echt een unieke elfstedenbeleving te kunnen geven. Zo krijg je onderweg leuke extra’s, zoals Fries roggebrood, dippers en toast van Van der Meulen, een Sonnema Berenburg in Bolsward en diverse speciale aanbiedingen bij Brouwerij Dockum. Bij Jumbo Els Boek Zuiderburen in Leeuwarden krijgen deelnemers vanaf €25,- aan boodschappen op vertoon van hun stempelkaart een gratis ambachtelijk Fries suikerbrood van Tije de Boer.

Zelf geen camper? Dan kun je er natuurlijk altijd nog eentje huren.

camperelfstedentocht
Afbeelding met dank aan Camperelfstedentocht

Maarten van der Weijden Foundation

Iedereen die de route rijdt, draagt ook nog eens bij aan de Maarten van der Weijden Foundation. Maarten van der Weijden legde de Elfstedentocht in 2019 al zwemmend af om geld in te zamelen voor zijn stichting voor kankeronderzoek en -projecten. Bij de Camperelfstedentocht wordt voor elke volle stempelkaart een bedrag aan de Maarten van der Weijden Foundation gedoneerd. Zelf een directe bijdrage leveren kan natuurlijk ook

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.