Landal Hunerwold State

Landal Hunerwold State: kleinschalig park vol rust en verwennerij

Als je onze reizen en uitstapjes een beetje volgt, weet je dat we normaal gesproken behoorlijk actief zijn. Maar soms hebben wij ook wel eens behoefte aan even helemaal niets. Daarvoor reisden we een tijdje geleden af naar een luxe vakantiehuis op Landal Hunerwold State en dat bleek precies wat we nodig hadden.

Opgemaakte bedden en een sauna

Toegegeven, het leven van ons 5-koppige gezin is soms best druk. Vooral in de laatste weken voor een vakantie kunnen we dan wel eens op onze laatste benen lopen. Bijna letterlijk ook – op de avond dat we aankwamen op Landal Hunerwold State hadden we net de laatste etappe van de avondvierdaagse gelopen. Pas daarna stapten we in de auto en reden naar Drenthe.

Het was dus al vrij laat toen we aankwamen op het park. Dan is het wel heel prettig als de bedden al zijn opgemaakt – lang leve het comfortpakket! De kinderen konden zo hun bedden in en wij kwamen eerst nog even heerlijk bij van alle inspanningen in de sauna op onze slaapkamer. Dit was een uitstekend begin van ons relaxweekend Drenthe.

Net een dorpje

De volgende ochtend maakten we een wandelingetje over het park. De 97 vrijstaande vakantiehuizen van Hunerwold State vormen net een klein dorpje op zich en dat ziet er heel gezellig uit. Door een hek stapten we zo nationaal park het Drents-Friese Wold in. Opeens stonden we in het bos! Aan de andere kant van het park lag een camping, waar de kinderen konden gaan zwemmen als ze dat wilden.

Landal Hunerwold State park

Bubbelbad en ontbijt in de tuin

Maar ook de kinderen bleken vooral even behoefte te hebben aan uitrusten. Dat kwam mooi uit, want we hoefden ons huisje niet uit om het naar ons zin te hebben. Het bubbelbad was dikke pret voor de kinderen en de sauna wilden ze ook wel eens uitproberen. Voeg daar een lekker langzaam ontbijtje in de zon aan toe en de dag is alweer half voorbij voordat je er erg in hebt. De tuin bij ons huisje was groot genoeg om lekker samen in te spelen en zitten en het weer werkte daar gelukkig ook aan mee.

Landal Hunerwold State interieur

Uitstapjes vanuit Hunerwold State

Is een weekend lang luieren je te saai en wil je er toch op uit? Bekijk dan zeker dit overzicht met onze favoriete uitstapjes in Drenthe, zoals fietsen langs de hunebedden, rijden met een paardentram, wandelen over het boomkroonpad en op bezoek gaan bij de lammetjes in de schaapskooi. Er is echt meer dan genoeg te doen in Drenthe – wij hadden alleen even ergens anders behoefte aan. Landal Hunerwold State bleek voor ons de perfecte plek om eens goed uit te rusten.

Wil je toch een groter park met meer voorzieningen en heel veel leuks voor kinderen, bekijk dan ook eens onze ervaringen met Landal Het Land van Bartje.

Wij werden uitgenodigd om Drenthe te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

2 reacties

  1. Ook wij hebben al eens tijd door mogen brengen op Landal Hunerwold State. Het is echt een luxe dat je daar over een eigen sauna beschikt en vanaf het park meteen de mooie natuur in kunt lopen. Wij verbleven er in het najaar en wanneer we wel eens een beetje verkleumd terugkwamen van een wandel- of fietstocht was het daarna de sauna in. Na de sauna de houtkachel aan, warme chocomelk erbij en genieten. Geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.