straat amsterdam

3 originele dingen om te doen in Amsterdam

Een wandeling door de Kalverstraat, een rondje Vondelpark en een bezoekje aan de Jordaan – ik denk dat iedereen die wel eens een dagje Amsterdam heeft gedaan, deze plekken wel heeft bezocht. Maar er komen ook steeds nieuwe dingen bij die je kunt doen in Amsterdam. Dus heb jij binnenkort een dagje Amsterdam op de planning staan? Denk dan ook eens aan deze, nog vrij nieuwe bezienswaardigheden in Amsterdam.

STRAAT Museum

In Amsterdam-Noord vind je hét graffiti- en streetart-museum van Amsterdam: STRAAT. Hier kun je genieten van street art in de oude lasloods op het NDSM-terrein. De immense kunstwerken met abstracte vormen en kleuren zitten vol verhalen. Om iedereen een kijkje achter het proces tot een kunstwerk te geven, nodigt STRAAT regelmatig kunstenaars uit om live in het museum aan het werk te gaan. Zo kunnen bezoekers vanaf de eerste rij zien hoe deze artiesten hun kunstwerk maken. Houd voor de laatste updates de Instagram en Facebook pagina’s in de gaten en beleef een ongeëvenaarde ervaring die je niet snel ergens anders tegenkomt.

straat amsterdam
Foto: Zesar Bahamonte in STRAAT via USP

Schommelen op de A’DAM Toren

Vanaf Amsterdam Centraal sta je binnen no-time aan de voet van de A’DAM Toren. Pak de lift naar boven en laat je omverblazen door het fantastische uitzicht over de stad vanaf de LOOKOUT. Wil je nog verder gaan, neem dan plaats op een van de schommels. Een ticket voor het observatiedeck en een ritje in de Over the Edge-schommels kost €19,50 per persoon. Als je je bezoek goed timet, kun je de dag meteen afsluiten met een lekkere cocktail van de rooftop-bar in de toren.

Een hapje eten bij Hangar

Blijf je nog een hapje eten in Amsterdam? Dan is Hangar een aanrader. Hiervoor fiets je naar het Java-eiland en pak je het pontje vanaf het Azartplein. Eenmaal op het water vaar je recht op de loods af, die is opgebouwd uit groene en witte golfplaten. Restaurant Hangar is echt helemaal op z’n plek in het stoere en ruige Amsterdam-Noord. Met de lekkerste Italiaanse klassiekers en seizoensgerechten vermaak je je hier met gemak tot in de late uurtjes terwijl de vele bootjes op rustig tempo langsvaren. Zowel binnen als buiten is er genoeg plek, waardoor regenachtig weer geen roet in het eten kan gooien.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.