Tropische sferen op Center Parcs Het Heijderbos

Written by Sandra van Bijsterveld

In 2014 brachten wij een heerlijk weekend door op Center Parcs Het Heijderbos. Het weer was niet om over naar huis te schrijven, maar dat maakte niets uit. Dankzij de Jungle Dome en Aquamundo kwamen we namelijk toch wel in tropische sferen.

Avontuur in de Jungle Dome

Onze jongste was in die tijd WNF Ranger en mocht op avontuur in de Jungle Dome op het park. Dat is een nagemaakte jungle met echte tropische planten, bloemen en dieren. Je kunt er rondkijken en spelen, een speurtocht doen (de Jungle Expedition) of zelfs een nachtje blijven slapen, waarbij je dan ook ‘s avonds en ‘s morgens eet in de jungle.

Jungle Dome vogel voeren

Hij had extra mazzel, want hij mocht meehelpen bij het voeren van de dieren. De vissen en de schildpadden waren die dag niet aan de beurt, maar er moest wel allerlei fruit worden gesneden en ander voer worden klaargemaakt voor de ibissen, flamingo’s, vliegende honden, eekhoorntjes en papegaaien. Daarna mochten de kinderen die meededen voor één keer onder de touwen door klimmen om het eten naar de dieren te brengen.

Jungle Dome flamingo's

Een duik in Aqua Mundo

Na het bezoek aan de jungle doken we natuurlijk ook nog in het zwembad op het park: Aqua Mundo. Zo bleven we in tropische sferen, want als de golven van het golfslagbad in aantocht zijn, klinkt er getrompetter van een olifant door de zwemhal. Er was zelfs een stukje zwembad waar je naast vissen in aquaria kon zwemmen. Er waren coole glijbanen en we hebben samen heerlijk gedobberd.

Uitstapjes vanaf Center Parcs Het Heijderbos

Wij bleven dit weekend lekker in tropische sferen op het park. Maar ik heb wel een paar tips voor je als je uitstapjes wilt maken vanaf Het Heijderbos.

In Noord-Limburg kan ik je de volgende uitstapjes aanraden:

In de regio Berg en Dal, ten noorden van het park, kun je bijvoorbeeld dit gaan doen:

En niet te vergeten een stedentrip Nijmegen – hier vind je mijn tips.

Om te bewaren op Pinterest:

Wij werden uitgenodigd om Center Parcs Het Heijderbos te bezoeken voor Stralend Schrijven. Meer informatie over samenwerkingen op mijn blog vind je in mijn disclaimer.
5% korting 728x90

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *