Campings in Overijssel: voor een relaxte vakantie met of zonder kinderen

Written by Sandra van Bijsterveld

Het is een cliché, maar wel echt waar: als de kinderen het naar hun zin hebben, heb je het als ouder toch ook al snel naar je zin. Even tijd om een boek te lezen, rustig te praten of een dutje te doen in de zon… Daarom is het fijn dat kinderen zich op een camping al snel vermaken. Maar ook als je zonder kinderen op vakantie gaat, kan een camping natuurlijk heel relaxt zijn. Hieronder vind je de mooiste campings in Overijssel.

Beerze Bulten in het Vechtdal

5-sterrencamping de Beerze Bulten is een begrip in Overijssel. Je vindt er ruime, natuurlijke kampeerplaatsen, als je wilt met privésanitair. Maar ook het gedeelde sanitair is dik in orde: schoon, verwarmd en met speciale kindervoorzieningen. Op het hele terrein bevinden zich wel 30 speeltuintjes en verder zijn er een grote binnenspeeltuin, een zwembad, animatie & theater, een bowlingbaan, een schooneidssalon en een restaurant.

Sprookjescamping in het Vechtdal

De Sprookjescamping in het Vechtdal in Overijssel is misschien wel de bekendste kindercamping in Nederland. Hier kun je zomaar sprookjesfiguren tegenkomen op de camping, zoals Hannah de Heldhaftige. De camping richt zich speciaal op kinderen van 0 tot en met 10 jaar die hier samen met hun ouders, of grootouders komen kamperen of verblijven in een van de huuraccommodaties. Elke dag (ook in het laagseizoen) is er animatie en een Sprookjesachtige theatershow.

Zandstuve in het Vechtdal

Kampeerdorp de Zandstuve ligt in het mooie Vechtdal in Overijssel. Je kunt er kamperen, maar ook kiezen voor glamping of een andere huuraccommodatie. Voor de kinderen is er animatie met voor de allerkleinsten zingen, dansen en lekker knutselen met mascotte Cobus. Voor de wat oudere kids zijn er voetbal, spooktochten en zelfs een escape room. Bij slecht weer is de binnenspeeltuin ideaal.

Mölke in Twente

Veel speelplaatsen, een binnenzwembad, animatie, een bowlingbaan… Op vakantiepark Mölke in Twente, Overijssel is vervelen eigenlijk onmogelijk. En dan kun je er ook nog eens lekker eten en slapen in een boomhut. In de omgeving kun je onder andere varen met een fluisterboot, SUPpen, een ritje maken met een huifkar en een bezoekje brengen aan een ijsboerderij.

Noetselerberg in Twente

Op camping de Noetselerberg in Twente, Overijssel vind je een compleet subtropisch zwemparadijs met een leuke glijbaan. En er is ook nog een buitenbad! De camping richt zich helemaal op gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar. In de schoolvakanties zorgt het animatieteam voor een recreatieprogramma met steeds weer nieuwe thema’s. Er zijn knutseluurtjes, sport- en spelactiviteiten, theatervoorstellingen, playbackshows en nog veel meer.

Krieghuusbelten in Raalte

Familiecamping Krieghuusbelten (*****) heeft ruime comfortplaatsen met een eigen vuilwaterafvoer en watertappunt. Je kunt er een hapje eten en dankzij de binnenspeeltuin, het wandel- en speelbos, de speeltoestellen, de grote vis-, speel en roeivijver en het overdekte zwembad met glijbaan vervelen de kinderen zich geen moment.

De Vossenburght in het Reestdal

Ook de Vossenburght in het Overijsselse Reestdal is een echte familiecamping. Met mooie accommodaties, luxe sanitairgebouwen en natuurlijk heel veel activiteiten voor kinderen. Tijdens het hoogseizoen kunnen kinderen van 3 tot 13 jaar knutselen bij de kidsclub, meedoen aan sport en spel, genieten van de theatervoorstelling die Loek & Lot iedere avond opvoeren en meedansen in de minidisco. Daarnaast organiseert de camping activiteiten zoals een Foodtruck-festival, elke week bingo en ritten met een huifkar.

Camping In ‘t Veld in het Reestdal

Camping In ‘t Veld is de kleinste 5-sterrencamping van Nederland. Dus als je wel graag een camping wilt met mooie voorzieningen, maar geen enorme megacamping, is dit misschien wel wat je zoekt. Deze camping is zowel geschikt voor gezinnen met kinderen als voor 50-plussers. Je verblijft hier in het prachtige Vechtdal waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *