boomhutten in Nederland

Campings in Overijssel: voor een relaxte vakantie met of zonder kinderen

Het is een cliché, maar wel echt waar: als de kinderen het naar hun zin hebben, heb je het als ouder toch ook al snel naar je zin. Even tijd om een boek te lezen, rustig te praten of een dutje te doen in de zon… Daarom is het fijn dat kinderen zich op een camping al snel vermaken. Maar ook als je zonder kinderen op vakantie gaat, kan een camping natuurlijk heel relaxt zijn. Hieronder vind je de mooiste campings in Overijssel.

Het Vechtdal in Overijssel is een van onze favoriete plekjes in Nederland. Hier zijn we dan ook op meerdere campings geweest.

  • We kampeerden op Natuurcamping De Klashorst in het Vechtdal, waar we ook een mobiele sauna bij onze kampeerplek lieten parkeren!
  • Door onze vele uitstapjes zagen we maar weinig van de Sprookjescamping in het Vechtdal. De stacaravan waar we verbleven was prima en ze hebben hier ook Finse kota’s.
  • We sliepen in een strandchalet op vakantiepark Het Stoetenslagh. Er is een zwembad en een compleet binnenstrand bij, zodat je het hele jaar een mooiweergevoel hebt.
Stoetenslagh

Zandstuve in het Vechtdal

Kampeerdorp de Zandstuve ligt in het mooie Vechtdal in Overijssel. Je kunt er kamperen, maar ook kiezen voor glamping of een andere huuraccommodatie. Voor de kinderen is er animatie met voor de allerkleinsten zingen, dansen en lekker knutselen met mascotte Cobus. Voor de wat oudere kids zijn er voetbal, spooktochten en zelfs een escape room. Bij slecht weer is de binnenspeeltuin ideaal.

De Beerze Bulten in het Vechtdal

5-sterrencamping de Beerze Bulten is een begrip in Overijssel. Je vindt er ruime, natuurlijke kampeerplaatsen, als je wilt met privésanitair. Maar ook het gedeelde sanitair is dik in orde: schoon, verwarmd en met speciale kindervoorzieningen. Op het hele terrein bevinden zich wel 30 speeltuintjes en verder zijn er een grote binnenspeeltuin, een zwembad, animatie & theater, een bowlingbaan, een schoonheidssalon en een restaurant.

Mölke in Twente

Veel speelplaatsen, een binnenzwembad, animatie, een bowlingbaan… Op vakantiepark Mölke in Twente, Overijssel is vervelen eigenlijk onmogelijk. En dan kun je er ook nog eens lekker eten en slapen in een boomhut. In de omgeving kun je onder andere varen met een fluisterboot, SUPpen, een ritje maken met een huifkar en een bezoekje brengen aan een ijsboerderij.

Noetselerberg in Twente

Op camping de Noetselerberg in Twente, Overijssel vind je een compleet subtropisch zwemparadijs met een leuke glijbaan. En er is ook nog een buitenbad! De camping richt zich helemaal op gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar. In de schoolvakanties zorgt het animatieteam voor een recreatieprogramma met steeds weer nieuwe thema’s. Er zijn knutseluurtjes, sport- en spelactiviteiten, theatervoorstellingen, playbackshows en nog veel meer.

Krieghuusbelten in Raalte

Familiecamping Krieghuusbelten (*****) heeft ruime comfortplaatsen met een eigen vuilwaterafvoer en watertappunt. Je kunt er een hapje eten en dankzij de binnenspeeltuin, het wandel- en speelbos, de speeltoestellen, de grote vis-, speel en roeivijver en het overdekte zwembad met glijbaan vervelen de kinderen zich geen moment.

De Vossenburght in het Reestdal

Ook de Vossenburght in het Overijsselse Reestdal is een echte familiecamping. Met mooie accommodaties, luxe sanitairgebouwen en natuurlijk heel veel activiteiten voor kinderen. Tijdens het hoogseizoen kunnen kinderen van 3 tot 13 jaar knutselen bij de kidsclub, meedoen aan sport en spel, genieten van de theatervoorstelling die Loek & Lot iedere avond opvoeren en meedansen in de minidisco. Daarnaast organiseert de camping activiteiten zoals een Foodtruck-festival, elke week bingo en ritten met een huifkar.

Camping In ’t Veld in het Reestdal

Camping In ’t Veld is de kleinste 5-sterrencamping van Nederland. Dus als je wel graag een camping wilt met mooie voorzieningen, maar geen enorme megacamping, is dit misschien wel wat je zoekt. Deze camping is zowel geschikt voor gezinnen met kinderen als voor 50-plussers. Je verblijft hier in het prachtige Vechtdal waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.