Campings in Nederland

Kamperen doen we vooral in het buitenland, maar soms ook in Nederland. Hieronder vind je de campings waarmee we ervaring hebben, plus nog wat extra tips om een fijne camping in Nederland te vinden. Over de meeste campings die we hebben bezocht, heb ik ook een blogpost geschreven – daar kom je door op de link te klikken.

Tip: de ACSI-kampeerkaart

Iets wat echt heel handig is om te hebben, zeker als je in het voor- of naseizoen gaat kamperen in Nederland, is de kampeerkaart van de ACSI. Hiermee krijg je tot wel 60% korting op de prijs van de deelnemende campings in Nederland. Met de bijbehorende app en gids vind je die campings heel makkelijk. Echt een aanrader!

Kamperen op een microcamping

Wil je écht het gevoel hebben dat je de enige op de camping bent, kies dan voor een microcamping en kampeer bijvoorbeeld in iemands achtertuin. Deze bijzondere plekjes vind je makkelijk via Campspace.

Ervaringen met campings in Zuid-Holland

In Zuid-Holland kampeerden we op camping Delflandhoeve vlak bij Delft. Je staat hier midden in de natuur, maar fietst zo naar Delft. Van daar kun je natuurlijk ook uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Rotterdam of Den Haag & Scheveningen.

camping Delflandhoeve

Ervaringen met campings in Utrecht

In de provincie Utrecht sliepen we vlak bij Woerden in een safaritent op camping Oortjeshek. Dit is een boerencamping en de kinderen mochten helpen met het uit de wei halen van de koeien, en bij het melken, voeren en vegen van de stal. Erg leuk!

safaritent Oortjeshek

Ervaringen met campings in Drenthe

Ook in Drenthe sliepen we op een boerencamping: camping Sonneclaer. Daar mochten we zelfs de geboorte van een kalfje meemaken. Er werden ook eigen producten verkocht, waaronder vers roomijs.

Ervaringen met campings in Vechtdal – Overijssel

Het Vechtdal in Overijssel is een van onze favoriete plekjes in Nederland. Hier zijn we dan ook op meerdere campings geweest.

  • We kampeerden op Natuurcamping De Klashorst in het Vechtdal, waar we ook een mobiele sauna bij onze kampeerplek lieten parkeren!
  • Door onze vele uitstapjes zagen we maar weinig van de Sprookjescamping in het Vechtdal. De stacaravan waar we verbleven was prima en ze hebben hier ook Finse kota’s.
  • We sliepen in een strandchalet op vakantiepark Het Stoetenslagh. Er is een zwembad en een compleet binnenstrand bij, zodat je het hele jaar een mooiweergevoel hebt.
Stoetenslagh

Ervaringen met campings op de Veluwe – Gelderland

Meer campings in Nederland zoeken

Sorry dat ik niet meer ervaringen met je kan delen over kamperen in Nederland! Maar op deze website van de ANWB en deze website van de ACSI vind je heel veel campings in Nederland die je ook makkelijk op de kaart kunt zoeken. Heb je een goede of slechte ervaring met een bepaalde kampeerplaats in Nederland? Laat dan bij de ACSI een beoordeling achter en help je medekampeerders op weg.