glamping-accommodatie op een huttopia-camping in Nederland

Nu ook Camping Huttopia De Meinweg in Noord-Limburg

Na Camping Huttopia De Roos aan de Overijsselse Vecht heeft Nederland sinds deze zomer een tweede Huttopia-camping. De oorspronkelijk Franse specialist in natuurcampings heeft het bijzondere landschap van nationaal park De Meinweg in Noord-Limburg uitgekozen als locatie voor dit nieuwe paradepaardje. Het is een prachtige plek met glooiend, bosrijk terrein met metershoge pijnbomen en spectaculaire natuur. Met een oppervlakte van 27 hectare en 250 staanplaatsen en accommodaties is Camping Huttopia De Meinweg heel ruim opgezet.

Nieuw en groen

De nieuwe Camping Huttopia De Meinweg is gevestigd op de plek waar vroeger vakantiepark Elfenmeer lag. De camping is helemaal opnieuw ontwikkeld in de kenmerkende Huttopia-stijl. Dat betekent een keuze voor natuurlijke en duurzame materialen en zo min mogelijk steen en beton. Alle accommodaties, voorzieningen en faciliteiten zijn door Huttopia opgebouwd. Het aantal plaatsen en accommodaties is teruggebracht van 800 in de oude situatie naar 250 bij Huttopia, waardoor er veel meer ruimte is gekomen voor de natuur.

glamping-accommodatie op een huttopia-camping in Nederland
Foto: Huttopia via Communigate

Groene metamorfose

Wethouder Jan Smits van de gemeente Roerdalen is er blij mee: “We zijn zeer verheugd met de opening van Huttopia de Meinweg. Een geweldige plek boordevol klein geluk in Roerdalen voor een ontspannen verblijf in het groen. Waar bezoekers kunnen genieten van rust, ruimte en natuur. Het terrein heeft een groene metamorfose ondergaan, passend bij de kwaliteitsimpuls die wij als gemeente voor ogen hadden. De verbinding met de lokale ondernemers vinden wij een pré. Glamping in de natuur! Een mooi concept. Wij wensen onze nieuwe ondernemer Huttopia veel succes.”

Glamping in de natuur

De 250 plaatsen op Camping Huttopia De Meinweg zijn ruim over het terrein verdeeld, zodat er altijd vrije natuur rondom is. Huttopia doet niet aan hutje-mutje en strakke laantjes. In een groene omgeving zijn er nu 100 plaatsen voor mensen met eigen tent of caravan, 80 staanplaatsen voor een camper en 70 accommodaties waaronder de Cahutte (beneden een blokhut, boven slapen onder tentdoek), de comfortabele tenten Trappeur en Canadienne, houten chalets Evasion en Portland en tot slot een aantal pipowagens. Veel accommodaties hebben een eigen badkamer en keuken.

Extra comfort voor campers

Naar aanleiding van de groei van het aantal camperbezitters is voor het eerst een apart deel van de camping speciaal voor deze kampeerders ingericht. Door de hoogte, breedte en lengte vragen campers om andere voorzieningen, zodat je makkelijk je plaats kunt bereiken. Maar ook deze plekken zijn helemaal in Huttopia-stijl gehouden, dus met volop groen. Alle camperplaatsen hebben water en elektriciteit.

Fietsen, wandelen, varen en zwemmen

De prachtige omgeving van de camping nodigt uit tot allerlei vormen van natuurbeleving. Direct naast de camping beginnen veel wandel- en fietsroutes voor kilometerslange ontdekkingstochten door het nationale park. Aan de overkant van de weg ligt een verkoelend meer waar je kunt zwemmen, roeien of kanoën. Er komt ook nog een verwarmd en overdekt zwembad op de camping.

Activiteiten en horeca

Net als op alle andere Huttopia-bestemmingen heeft ook De Meinweg in de zomermaanden een uitgebreid activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen. Het centrale ontmoetingspunt, Centre de Vie, heeft een groot terras waar ook daggasten welkom zijn voor een drankje of hapje.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.