cahutte op camping de roos van huttopia

Kamperen en glamping op Camping De Roos in het Vechtdal

Jaren geleden tipte iemand mij al: “Weet je wat echt een hele mooie camping is? Camping De Roos in het Vechtdal!” Ik noteerde de tip, maar al die jaren kwam het er niet van om de camping ook echt te bezoeken. En dat terwijl het Vechtdal hier niet ver vandaan is en we het daar zo mooi vinden! Nu kwam ik de naam opnieuw tegen, deze keer in verband met nieuwe glamping-accommodaties op de camping. Eindelijk maar eens naartoe gaan dan?

Midden in de natuur

Camping de Roos is een van de oudste campings van Nederland. Hij werd sinds 1909 gerund door dezelfde familie. Het is een zeer ruim opgezette natuurcamping in de bosduinen langs de Overijsselse Vecht. Oude eiken en open plekken in het bos wisselen elkaar af. Midden op de camping eindigt een dode rivierarm – een perfecte plek om te kajakken, roeien of zwemmen bij het kleine strandje. De ligging aan de Vecht levert prachtige uitzichten op over het water en de groene bosrand aan de overzijde.

Sinds 2020 is Camping de Roos een camping van Huttopia – de eerste camping in Nederland van deze Franse organisatie. Natuur, rust en ruimte staan centraal bij Huttopia. Camping de Roos past dus perfect in dat plaatje.

cahutte op camping de roos van huttopia
Foto: Huttopia via CommuniGate

Glamping-accommodaties

Een ander kenmerk van Huttopia zijn de mooie glamping-accommodaties. Want dat je van natuur houdt, wil natuurlijk niet per se zeggen dat je graag slaapt op een dun slaapmatje. Genieten van de natuur gaat prima samen met wat comfort. Je kunt op Camping de Roos dan ook met je eigen tent, caravan of camper komen kamperen, maar ook overnachten in bijvoorbeeld deze glamping-accommodaties:

  • de Trappeur: een stoere lodgetent van canvas & hout met een ruim eigen terras, twee slaapcabines met goede bedden voor 5 personen, een badkamer, keukenunit en een leefgedeelte
  • de Classic Wood Tent: een ruime lodgetent met een slaapgedeelte voorzien van 2 kamers met comfortabele bedden, een ingerichte keukenhoek en een ruim, houten terras
  • de Cahutte (vanaf april 2021): een stoere houten blokhut met daarboven een puntdak van stevig canvas. Via een houten ladder klim je naar boven en dankzij de houtkachel in het woongedeelte kun je hier ook in het voorjaar al prima verblijven.
cahutte op camping de roos van huttopia
Foto: Huttopia via CommuniGate

Alle accommodaties zijn ruimtelijk en op natuurlijke wijze in het landschap geplaatst, zodat je volop privacy hebt en optimaal geniet van de natuur om je heen. Geen volgepropte veldjes of strakke laantjes dus.

Camping met een hart

De receptie en de winkel van Camping de Roos zijn met de aansluiting bij Huttopia vernieuwd en dat geldt ook voor het sanitair. Zo zijn er onder andere kleine, modulaire sanitair units voor maximaal 6-8 personen bij gekomen. Het ‘Centre de Vie’ is het nieuwe hart van de camping. Daar vind je onder andere een food-truck, een café en een terras aan het water.

Doen in de omgeving

Zoals ik al zei, zijn wij gek op het Vechtdal. Tot nu toe maakten wij er onder andere deze leuke uitstapjes. Ook gingen we al twee keer bushcraften. Maar er is nog veel meer te zien en te doen. Met dat in het achterhoofd lijkt een verblijf op Camping de Roos me een steeds beter idee. Wat denk je bijvoorbeeld van:

  • Fietsen in de omgeving van Ommen: deze populaire fietsregio heeft een gevarieerd landschap waar veel routes zijn uitgezet. Fiets bijvoorbeeld eens naar Dalfsen, Beerze of bezoek natuurreservaat De Uilenkamp, waar in 2004 een oude meander weer op de Vecht is aangesloten, waardoor een nieuw natuurgebied is ontstaan. Heb je zelf geen fiets bij je? Dan kun je deze op camping De Roos huren.
  • Wandelen door Ommen of Zwolle, in de bossen in de omgeving van de camping of in zandverstuiving de ‘Sahara van Ommen’.
  • Varen over de Overijsselse Vecht: ontdek het landschap per kajak, kano of roeiboot of maak gebruik van de vele watersportactiviteiten die rondom Ommen worden aangeboden. Giethoorn (het Venetië van het Noorden) ligt maar 60 km van Camping de Roos, dus daar kun je ook makkelijk naartoe.

In de hoogzomermaanden worden op de camping zelf ook activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Heb jij ervaring met Camping de Roos? Dan ben ik heel benieuwd!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.