Een camper huren in Nederland: verhuur, standplaatsen en routes

Ik heb nooit een camper gewild. Maar opeens droom ik van een vakantie met een camper. Niet te ver weg hoor – gewoon een weekendje in Nederland. En niet zo’n enorm wit bakbeest, maar liever zo’n klein buscampertje. Lekker knus. Een gevoel van vrijheid na een periode van vooral heel veel thuis zijn. Maar hoe regel je dat, een camper huren in Nederland? En wat zijn mooie plekken om te staan en leuke camperroutes door Nederland? Dit is wat ik tot nu toe heb gevonden.

Camper huren bij Camptoo

Toen het idee van een campervakantie in Nederland bij me opwkwam, moest ik meteen aan Camptoo denken. Toevallig wist ik dat je via dat platform campers van particulieren kunt huren, en dat schijnt voordeliger te zijn dan bij grote verhuurders. Ik nam eens een kijkje op de website en wat ik vooral leuk vind, is dat er zoveel verschillende, niet-doorsnee campers te vinden zijn. Dit zou dus wel eens de goede manier kunnen zijn om een leuk, klein buscampertje te vinden dat totaal niet lijkt op zo’n groot, wit bakbeest.

Elektrische camper huren bij Travelhome

Bij Travelhome kun je een elektrische camper huren (vanuit het dorp Zwaanshoek in de gemeente Haarlemmermeer). Deze ecampers zijn omgebouwde Peugeot e-Expert L3-modellen met een keukentje, slaapplek voor maximaal 4 personen, een zonnepaneel en een trekhaak. De gemiddelde actieradius is zo’n 250 kilometer. Snelladen doe je met je eigen laadpas of met een laadpas van de verhuurder.

Standplaatsen voor campers in Nederland

En waar kun je je camper dan voor een nachtje parkeren in Nederland? Ten eerste kun je natuurlijk gewoon terecht op een van de vele campings in Nederland. Verder heeft Campercontact een uitgebreid overzicht van standplaatsen voor campers in Nederland waar je een nachtje mag staan. Al moet ik zeggen dat ik, als ik moet kiezen tussen een parkeerplaats en een camping, denk ik toch voor een camping zal kiezen. Dat vind ik toch wat gezelliger en je hebt er wat meer privacy, lijkt me.

Camperroutes in Nederland

En dan: wat is een mooie route als je met de camper weg wilt in Nederland? Nou, je kunt bijvoorbeeld de Elfstedenroute rijden, met de camper toeren door de bollenstreek (zeker een aanrader weet ik sinds mijn fietstocht door de bollenvelden) of de Deltawerken in Zeeland gaan bekijken.

Verder heb ik alvast deze tips verzameld:

Nog een laatste tip: Camperplaats Vechtdal heeft camperplaatsen met privé-hottub!

camper huren in Nederland
Foto: Camptoo

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

2 reacties

  1. Hello, I live in a motorhome in the Netherlands and at the moment, I’m not finding a place where I can have my motorhome, I wanted to ask, do you know of any place where I can have a motorhome and have electricity in the Amsterdam area?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.