Een camper huren in Nederland: verhuur, standplaatsen en routes

Written by Sandra van Bijsterveld

Ik heb nooit een camper gewild. Maar opeens droom ik van een vakantie met een camper. Niet te ver weg hoor – gewoon een weekendje in Nederland. En niet zo’n enorm wit bakbeest, maar liever zo’n klein buscampertje. Lekker knus. Een gevoel van vrijheid na een periode van vooral heel veel thuis zijn. Maar hoe regel je dat, een camper huren in Nederland? En wat zijn mooie plekken om te staan en leuke camperroutes door Nederland? Dit is wat ik tot nu toe heb gevonden.

Camper huren bij Camptoo

Toen het idee van een campervakantie in Nederland bij me opwkwam, moest ik meteen aan Camptoo denken. Toevallig wist ik dat je via dat platform campers van particulieren kunt huren, en dat schijnt voordeliger te zijn dan bij grote verhuurders. Ik nam eens een kijkje op de website en wat ik vooral leuk vind, is dat er zoveel verschillende, niet-doorsnee campers te vinden zijn. Dit zou dus wel eens de goede manier kunnen zijn om een leuk, klein buscampertje te vinden dat totaal niet lijkt op zo’n groot, wit bakbeest.

Standplaatsen voor campers in Nederland

En waar kun je je camper dan voor een nachtje parkeren in Nederland? Ten eerste kun je natuurlijk gewoon terecht op een van de vele campings in Nederland. Verder heeft Campercontact een uitgebreid overzicht van standplaatsen voor campers in Nederland waar je een nachtje mag staan. Al moet ik zeggen dat ik, als ik moet kiezen tussen een parkeerplaats en een camping, denk ik toch voor een camping zal kiezen. Dat vind ik toch wat gezelliger en je hebt er wat meer privacy, lijkt me.

Camperroutes in Nederland

En dan: wat is een mooie route als je met de camper weg wilt in Nederland? Nou, je kunt bijvoorbeeld de Elfstedenroute rijden, met de camper toeren door de bollenstreek (zeker een aanrader weet ik sinds mijn fietstocht door de bollenvelden) of de Deltawerken in Zeeland gaan bekijken.

Verder heb ik alvast deze tips verzameld:

Nog een laatste tip: Camperplaats Vechtdal heeft camperplaatsen met privé-hottub!

camper huren in Nederland
Foto: Camptoo

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *