buitenplaats Gerner in het Vechtdal

Wandelen en wellness op Buitenplaats Gerner in het Vechtdal

Als de kinderen in de auto beginnen te juichen als ze de roze vlag van het Vechtdal zien, dan weet je het wel: hier zijn ze echt heel enthousiast over. En wij ook. Het Vechtdal heeft alles wat we zoeken in een paar dagen weg: mooie natuur, gastvrije mensen en leuke activiteiten. Het was dus de hoogste tijd dat we weer eens teruggingen naar het Vechtdal. Deze keer was onze uitvalsbasis Buitenplaats Gerner en gingen we voor een weekendje wandelen en wellness.

Buitenplaats Gerner in het Vechtdal

Samen bijkomen op Buitenplaats Gerner

Dat er ontzettend veel te doen is in het Vechtdal, dat hadden we eerder al mogen ervaren. Zo gingen we op bushcraft-avontuur met Martin en ondernamen we nog meer buitenactiviteiten, op koesafari met Simone en picknicken in een hooiberg. Maar dit weekend hadden we iets anders voor ogen. We wilden alleen maar even lekker bijkomen van alle drukte. Gewoon met zijn vijven rustig aan doen, samen kletsen, misschien een wandelingetje maken, zwemmen, uitslapen en rondom de haard zitten.

Buitenplaats Gerner in het Vechtdal

Meteen bij aankomst in onze vakantiewoning bleek dat dat helemaal goed ging komen. Ons vakantiehuis op Buitenplaats Gerner bleek een volle spelletjeskast te hebben en de kinderen vroegen niet eens naar de tablet, de wificode of de afstandsbediening van de televisie. Ze kozen een bed, zetten hun spullen daar neer en doken in een spel of boek.

Buitenplaats Gerner in het Vechtdal

Extra fijn: wellness op het park

En wat doe je dan als ouders als je zulke grote kinderen hebt die zichzelf zo goed kunnen vermaken? Dan trakteer je jezelf op wat quality time met z’n tweeën. Ten minste, dat deden wij wel. Bij de receptie van Buitenplaats Gerner haalden we twee voordelige dagkaarten voor het wellness- en sportcentrum dat op het park is gevestigd. Voor 10 euro per persoon zaten we ’s avonds heerlijk in de sauna, waarvoor we echt maar een paar minuutjes hoefden te lopen vanaf onze vakantiewoning. Ideaal! Het was heel lang geleden dat we samen naar de sauna waren geweest en het was heerlijk. Bij thuiskomst bleken de kinderen een gezellige filmavond te hebben gehad, want de wifi in de vakantiewoning was ook nog eens snel genoeg om te kunnen Netflixen. Helemaal blij en ontspannen kroop ik in bed – en dan hadden we het hele weekend nog voor de boeg.

Wandelen in het Vechtdal

De twee dagen die volgden, verliepen precies zoals we hadden gehoopt. Onze zoon van 8 en onze dochter van 10 gingen zaterdag en zondag zwemmen met papa, en ik ging aan de wandel met onze oudste. Het was lekker herfstachtig fris tussen de weilanden en de maïsvelden.

Wandelen in het Vechtdal

Al gauw waren we bij de uitkijktoren van Dalfsen.

Uitkijktoren van Dalfsen in het Vechtdal

Na een korte conditietraining konden we hier uitkijken over de Vecht en de koeien.

Uitkijktoren van Dalfsen in het Vechtdal

Een stuk verderop vonden we de perfecte plek voor een koffiestop: bar Flow bij Mooirivier. We hadden al best wat kilometers in de benen zitten, dus een kopje muntthee en een citroengebakje gingen er wel in.

Mooirivier in het Vechtdal

Bij de vistrap gingen we de Vecht over en nog een stuk verderop kwamen we na nog meer koeien en wat vogels…

Wandelen in het Vechtdal

…uit bij de molen van Vilsteren.

Wandelen in het Vechtdal

Op het laatste stuk dat we liepen, kwamen we enkele landhuizen en kastelen tegen van de kastelenroute rond Dalfsen die in onze vakantiewoning lag.

Wandelen in het Vechtdal

Die gaan we graag nog eens fietsend allemaal verkennen, maar voor nu hadden we genoeg gelopen. Het was tijd om terug naar ‘huis’ te gaan.

Wandelen in het Vechtdal

‘Thuis’ blijven is ook gezellig

Zondagmiddag begon het zachtjes (en daarna steeds harder) te regenen. Maar dat gaf helemaal niks. We hadden ons gezellige ’thuis’ op Buitenplaats Gerner en zetten een pot thee op het theelichtje voor een beetje aanrommelen in ‘ons’ huis. Er werden boeken gelezen, verlanglijstjes gemaakt (oktober is een echte verjaardagsmaand hier) en middagdutjes gedaan. De leuke speelhoek (of hoe je hem dan ook wilt gebruiken) van onze vakantiewoning werd intensief gebruikt.

Buitenplaats Gerner in het Vechtdal

En omdat het zo lekker was – en ‘gewoon omdat het kan’ – gingen we zondagmiddag op de valreep gewoon nog een keer naar de sauna.

Jammer genoeg moesten we zondagavond weer naar huis om maandagochtend op tijd aan onze school- en werkdagen te kunnen beginnen. We sloten ons weekendje op Buitenplaats Gerner af met een makkelijke maaltijd. Er zijn verschillende restaurants in de buurt, maar wij kozen voor de snackbar op het park en wauw, wat een porties!

Oh ja, we reden in de avond ook nog even naar de Zwevende Kei van Dalfsen. Wist je dat de stalen constructie die het geheel in evenwicht houdt wel 17 meter de grond in gaat?

Zwevende kei van Dalfsen in het Vechtdal

Meer bezienswaardigheden in het Vechtdal

Ook na dit weekend zijn wij nog niet uitgekeken in het Vechtdal. Wil je ook eens een kijkje nemen? Kijk dan op de website van Vechtdal Overijssel en download alvast de app van Buitenplaats Gerner voor tips in de buurt van deze fijne plek. Veel plezier alvast!

Om alvast in de stemming te komen, kun je deze video van ons herfstweekend bekijken.

Wij werden uitgenodigd om Buitenplaats Gerner te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.