fietsen buurserzand haaksbergen

Lekker wandelen in Twente: loop een ‘Bourgondisch blokje om’

Zoals je misschien wel weet, wandel ik erg graag en veel in Twente. Ik bof maar: in mijn directe omgeving zijn graslanden, heidevelden, veengronden en bos te vinden. Vanuit mijn huis in Enschede fiets ik zo tussen de jeneverbesstruiken, brullende kikkers en grazende koeien. Wil je dat ook een keer komen beleven? Dan kun je dat ook nog eens combineren met lekker eten. Het Bourgondische Blokje om combineert namelijk een mooie wandeling met een heerlijk viergangendiner. Topcombinatie!

Culinaire wandeling

Tijdens het Bourgondische Blokje om ga je op vier plekken langs een mooie wandelroute van ongeveer 7 kilometer ook nog eens lekker eten van de gerechten die de koks voor je hebben samengesteld. Daarbij maakt het Bourgondische Blokje om geen gebruik van bestaande horeca. Het is namelijk de bedoeling dat je optimaal geniet van de natuur en het Twentse landschap. De stops worden daarom gepland op het erf bij de boer, onder de kapberg, in de hooischuur of loopstal, of midden in een weiland.

De gerechten zijn op elkaar afgestemd en bestaan uit een voorgerecht, een hoofdgerecht met soep, vis of vlees, en een dessert. Bij sommige gerechten krijg je de kans om zelf te koken in de natuur. Je kunt bij het plannen van je wandeling zelf een starttijd kiezen: 10.30 of 14.00 uur.

De culinaire wandeling is geschikt voor de hele familie. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een speciaal menu. Daarnaast zijn de regelmatige stops tijdens het wandelen voor kinderen fijn. Ook zijn er leuke opdrachten voor de kids om onderweg te doen. Sommige wandelingen hebben onderweg speelgelegenheden.

Bourgondisch Blokje om Buurse of Losser

Er is iedere laatste zondag van de maand een Bourgondisch Blokje om, elke maand in een andere omgeving.

Op zondag 29 augustus 2021 staat er een Bourgondisch Blokje om Buurse op het programma. Buurse staat bekend om de mooie, veelzijdige natuur die er te vinden is: bij het Buursermeertje, het Buurserzand, het Witte Veen en de Buurse Beek. Het Bourgondische Blokje om Buurse neemt je mee door dit gebied vlak bij de Duitse grens. Je komt afwisselend heide, bossen, akkers, veen en stuifzandheuveltjes tegen.

Op zondag 31 oktober 2021 kun je een Bourgondisch Blokje om Losser lopen.

Hier vind je meer informatie over de Bourgondische blokjes om.

Bourgondische Wandeling

Het Bourgondisch Blokje om is het ‘kleine zusje’ van de Bourgondische Wandeling. Die vindt het tweede weekend van september plaats in Weerselo. Tijdens deze wandeling van 10 kilometer (die met lusjes uit te breiden is tot zo’n 20 km) geniet je onderweg van een zevengangendiner met bij elke gang een bijpassende wijn, speciaalbiertje of glas fris. Ook is er onderweg live muziek en entertainment.

Hier lees je meer over de Bourgondische Wandeling.

Lopen en lekker eten – het lijkt mij een ideale combinatie!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.