slapen in een boomhut in limburg (met hottub erbij)

Fijne boomhut in Limburg in Kampeerbos De Simonshoek

Slapen in een boomhut, dat hadden we nog nooit gedaan. Dat stond dus hoog op ons verlanglijstje toen we laatst een paar dagen naar Limburg gingen. We vonden er een prachtige plek voor: Kampeerbos De Simonshoek bij het Limburgse plaatsje Meijel. Vanaf de minuut dat we er aankwamen, bleek dat we met onze neus in de boter waren gevallen. We werden er echt in de watten gelegd. Een uitstekende basis voor een paar dagen weg in Limburg!

Limburgse gastvrijheid

Eerlijk gezegd waren we een beetje gehaast weggegaan. Meerdere dingen zaten thuis niet helemaal mee en het leek wel alsof school en werk ons maar niet los wilden laten. Later dan gepland zaten we in de auto en het onrustige gevoel bleef de hele rit naar Limburg een beetje in de auto hangen. Zouden we, eenmaal daar aangekomen, wel kunnen loslaten en genieten?

Gelukkig: zodra we de receptie van De Simonshoek binnen stapten en werden verwelkomd door Irma, was het alsof we in een warm bad terechtkwamen. Ze was meteen zo hartelijk! Was dit dan typisch Limburgse gastvrijheid? Bovendien werd meteen duidelijk dat in Kampeerbos De Simonshoek echt aan alles is gedacht. Hoe laat wilden we ontbijten? Wilden we daar wel of geen vlees bij? Een eitje? Wanneer wilden we in de hottub? Wilden we misschien nog gebruikmaken van de pendeldienst? We moesten het maar aangeven, dan werd het geregeld. Dat is voor mij echt vakantie: als ik zelf even niet zo veel hoef te plannen en regelen.

Irma reed voor ons uit naar de boomhut. Of eigenlijk moet ik zeggen kampeerton, want onze accommodatie had de vorm van een grote ton met een puntdak erop. Kampeerbos De Simonshoek heeft er meerdere, waarvan er sommige op de grond staan en sommige op een platform tussen de bomen, zoals die van ons. Piet maakt ze zelf – bijzonder hoor!

slapen in een boomhut in limburg (met hottub erbij)

B&B-formule

Irma leidde ons even rond. Beneden op de grond stond ons eigen toiletgebouwtje – douchen konden we in de algemene douchegelegenheid. Ook stond er op de grond iets waar we heel erg naar uitkeken: de houtgestookte hottub. Daarnaast was er een barbecue én een leuke plek om met zijn allen te zitten, in de vorm van twee schommelbanken en een tafel, opgehangen aan het platform waarop onze kampeerton stond.

En dan… de trap op. Op het platform waren nog twee zitjes gemaakt, zodat je eigenlijk altijd in de zon kun zitten. Toen Irma de deur openmaakte, konden we de boomhut voor het eerst van binnen bewonderen. Het eerste dat opviel: wat knus!

Irma vertelde nog het een en ander en ik bleef me verbazen over hoe je hier in de watten werd gelegd. De afwas bijvoorbeeld – die mochten we gewoon laten staan, want die werd dagelijks voor ons gedaan. De bedden waren al voor ons opgemaakt en alles wat keurig schoon. Wat service betreft overtrof ons verblijf nu al de meeste of misschien wel alle huuraccommodaties op campings die we tot nu toe hebben bezocht. Je zou het een Bed & Breakfast-ervaring op hoog niveau kunnen noemen – hier lees je daar meer over.

’s Avonds liepen we in het donker nog een keer de trap af naar ons toilet. Een mooie gelegenheid om nog even de sterrenhemel te bewonderen. En wat was het hier stil! We voelden ons al helemaal op vakantie hier en de stress die we thuis en onderweg nog hadden gevoeld, leek opeens heel ver weg. Doezelig kropen we in onze bedjes: wij in het tweepersoonsbed beneden en de kinderen in de hoogslapers daarboven. De bedden lagen lekker en we hadden het – hoewel het weer een beetje herfstachtig was – heerlijk warm.

slapen in een boomhut in limburg (met hottub erbij)

Verwenontbijt

Wakker worden is extra leuk als je weet dat er een ontbijtje bezorgd gaat worden. Wat ook hielp: we hadden heerlijk geslapen in onze bedjes in de kampeerton. Toen het ochtend werd, begonnen rondom de boomhut steeds meer vogeltjes te fluiten. En de zon scheen nog ook! Het vrolijke gevoel dat we de vorige avond hadden gekregen, nam door al deze dingen alleen maar toe. Ja hoor, daar zagen we Irma al aankomen met een groot, afgedekt dienblad en een kan koffie. Thee konden we zelf zetten met de waterkoker en ik (altijd een vroege vogel) had ook al een kopje koffie kunnen zetten met de Senseo in de kampeerton.

Tijd voor de onthulling van het ontbijt – wauw, dat zag er lekker uit! Er was echt voor elk wat wils.

slapen in een boomhut in limburg (met hottub erbij)

Het was een heleboel lekkers bij elkaar en er bleef dan ook wel het een en ander over nadat we allemaal uitgesmikkeld waren. Dat zetten we in de koelkast van de kampeerton. Daarna dronken we beneden nog een kopje thee op de hangbanken. Wat is het toch fijn om echt even tijd voor elkaar te hebben. Thuis nemen we hier echt te weinig tijd voor.

slapen in een boomhut in limburg (met hottub erbij)

Heerlijke dagen in Limburg

Het was wel duidelijk: we hadden een superfijne uitvalsbasis gevonden voor onze korte vakantie in Limburg. Eigenlijk nodigde ons plekje in Kampeerbos De Simonshoek uit om vooral lekker te blijven genieten van dit plekje. Maar je kent ons misschien wel een beetje – natuurlijk wilden we ook uitstapjes maken. Nou, in de omgeving was genoeg leuks te doen. Wij gingen bijvoorbeeld:

Thuiskomen in de boomhut – en de hottub

Allemaal leuke dingen. Maar elke keer was het ook weer heel fijn om ’thuis’ te komen in Kampeerbos De Simonshoek en in onze boomhut. Wat dat nog extra lekker maakte, was die hottub die onder onze kampeerton tussen de bomen stond. Zoals Irma al had beloofd, kwam Piet even helpen met het stoken en het vullen van de hottub. Zo zaten we binnen de kortste keren in een heerlijk warm badje. De kinderen kwamen er ook even in, maar we hadden het rijk ook een tijdje alleen. Als dat geen quality time is… (Als je hier trouwens verblijft met kinderen die liever naar het zwembad gaan dan in de hottub, dan kunnen zij terecht in het zwembad van De Simonshoek, dat afhankelijk van het weer een overdekt of een openluchtzwembad is.)

slapen in een boomhut in limburg (met hottub erbij)

Tip: eten bij De Heere van Meijel

Op de laatste avond dat we in onze boomhut in Limburg sliepen, gingen we uit eten bij restaurant De Heere van Meijel. Een feestje! Dat feestje werd nog leuker omdat Piet ons met de pendelbus van De Simonshoek tot voor de deur bracht – ongeveer 1,5 km van de camping én na afloop weer ophaalde. Handig, ook als je een glaasje wilt drinken bij het eten. Er hing een gezellige sfeer in het restaurant en het eten smaakte prima.

uit eten bij de heere van Meijel

We hadden een hele fijne avond met goede gesprekken en na een telefoontje stond Piet er weer om ons terug te brengen naar ons knusse plekje in de boomhut.

Meer weten en boeken

Ik kan wel zeggen dat onze dagen in de kampeerton van De Simonshoek precies waren wat we nodig hadden. Even niet meer zorgen maar verzorgd worden, even echt de tijd voor elkaar nemen, lekker veel buiten zijn en ook nog een mooi stukje Limburg ontdekken. Ontspannen en opgeladen reden we weer naar huis – een heel ander gevoel dan op de heenweg.

Wil je meer weten over onze fijne dagen in Kampeerbos De Simonshoek en in Limburg? Lees dan ook de blogposts over onze uitstapjes en bekijk deze korte video.

Lijkt een verblijf bij De Simonshoek jou ook wel wat? Hier vind je prijzen en beschikbaarheid.

Wij werden uitgenodigd om Limburg te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Eén reactie

  1. Heel mooi om jullie positieve ervaring te mogen lezen. Genieten in een rustige mooie omgeving is alles wat de mens nu in deze weelderige tijd kan gebruiken. Even weg van aarde zou ik haast zeggen. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.