camping oortjeshek

Boerencampings in Zeeland: hier kun je kamperen bij de boer

Wil je genieten van de nabijheid van de zee én genieten van de ervaring van een boerencamping? Kom dan kamperen bij de boer in Zeeland. Op deze boerencampings in Zeeland ben je van harte welkom.

De Kamperhoek in Zeeland

Op deze boerderij krijg je een kijkje achter de schermen en ontdek je met welke grote landbouwmachines hier wel 70 hectare akkers worden bewerkt. Er groeien bruine bonen, suikerbieten, uien, aardappelen, maïs en tarwe. Daarnaast zijn er lieve konijntjes en een knuffelschuur vol andere diertjes om gezellig mee te knuffelen. Als bonus ligt deze boerderij ook nog eens dicht bij een van de strandjes aan de Westerschelde, waar bij eb de kans groot is dat je zeehondjes spot.

Five Star in Zeeland

Op deze boerderij vind je de liefste paarden en pony’s. Met deze dieren kunnen kinderen de basisbeginselen leren van het verzorgen van dieren. Niet alleen paarden en pony’s, maar ook mini-varkentjes, koeien, pauwen, kippen, katten, en konijnen! Ook steek je hier van alles op over de akkerbouw. Met boerin Ella kun je bijvoorbeeld zelf chips maken van aardappelen – en ze opeten natuurlijk. Bij slecht weer kun je ook nog lekker spelen in de boerenballebak. En er zijn een strand en een mooi meer vlakbij. Volwassenen kunnen ’s avonds met boer Jan het lokale kruidenbitter ‘Strandjuttertje’ proeven bij het kampvuur.

Oranjepolder in Zeeland

Deze herenboerderij is eeuwenlang het eigendom geweest van de koninklijke familie, tot hij gekocht werd door de ouders van de huidige eigenaresse. Tegenwoordig runt hun dochter Sentine met haar gezin de boerderij, maar ook haar ouders helpen nog regelmatig gezellig mee. Je kunt hier een hele boel verschillende dieren voeren: varkens, kippen, schapen, geiten, katten, konijnen, en ganzen. Ook zijn er skelters en fietsen waarmee je lekker de boerderij kunt verkennen. In de vakanties kun je schatten gaan zoeken met Sentine’s man Gavin en zijn metaaldetector. En bij lekker weer kun je naar het meer of een van de nabijgelegen stranden.

Mariekerke in Zeeland

Bij boerencamping Mariekerke vind je schaapjes, schaapjes en nog eens schaapjes. Elke dag worden er zo’n 200 schapen gemolken en van de melk wordt heerlijke schapenkaas en yoghurt gemaakt. Binnen 10 minuten ben je op een van de vele stranden in de buurt enals je geen zin hebt om naar het strand te gaan, is de waterpretweide een mooi alternatief.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.