camping oortjeshek

Kamperen bij de boer in Noord-Brabant: check deze boerencampings

Brabantse én boerengezelligheid? Ja, dat vind je op deze boerencampings in Noord-Brabant. Kinderen vermaken zich eindeloos en mede daardoor ervaar je als volwassene vooral de enorme rust die het leven op een boerencamping met zich meebrengt.

Hoeve Luyterheyde

Luyterheyde is een combinatie van de namen van Frank Luyten en Eva van der Heyden, een stel dat carrières in de financiële- en bouwwereld verliet om het boerenleven te ervaren. Op hun boerderij kan je knuffelen met de pony’s, skelteren, voetballen en lekker springen op de trampoline. Je slaapt in een luxe Ranch- of Farmtent met genoeg natuur om je heen om te verkennen en in te spelen.

Vorstenbosch in Noord-Brabant

Vorstenbosch is wel een heel bijzondere kampeerboerderij. Hier kun je namelijk blijven slapen bij de alpaca’s. Vroeger was dit een melkveehouderij, maar nu draait alles op de boerderij om alpaca’s. De kudde groeit elk jaar met zo’n 15 nieuwe alpacaveulens en de kans is dan ook aanwezig dat je tijdens je verblijf een geboorte kan meemaken. Alle alpaca’s bevallen namelijk van mei tot augustus. Ook kun je een alpaca-wandeling maken of een alpaca meet & greet meemaken. De alpaca’s hebben niet altijd zin om te knuffelen, maar zijn wel erg nieuwsgierig en eten graag uit je hand. Even geen zin in alpaca’s? Zoek dan de konijnen op, bouw een hut, rij rond op de skelters of ga lekker springen op de trampoline.

Op de Beemd in Noord-Brabant

Zeeland is niet alleen een provincie, maar ook een plaatsje in Noord-Brabant waar de melkveehouderij van de familie Stroeken staat. Deze boerderij ligt aan het einde van een doodlopende weg en tegen een bos aan: complete rust en vrede dus, zonder overlast door het verkeer of de buren. Je hoort alleen de koeien in de wei en de vogels in het bos. Boer Peter leert je alles over de melkveehouderij en boerin Monique maakt ijslolly’s waarbij kinderen van harte welkom zijn om mee te helpen.

De Smulhoeve in Noord-Brabant

De Smulhoeve is een echt paardenparadijs met veel pensionpaarden, maar ook een paar paarden en pony’s van de boerenfamilie zelf. De Shetlanders spelen op deze boerderij de hoofdrol: het zijn superlieve pony’s die gewend zijn aan kinderen. Ook voetbal is belangrijk op deze boerderij. De boer heeft zelfs een paar jaar professioneel gevoetbald. Op het erf van de boerderij wordt dan ook lekker veel gesport en natuurlijk mogen gasten meespelen en het voetbal- en tennisveld gebruiken. Extra leuk: de Efteling is maar een klein stukje fietsen vanaf de Smulhoeve en naar de Loonse en Drunense Duinen kun je zelfs lopen.

Breehees in Noord-Brabant

Op deze boerderij wonen pensionpaarden en pony’s waar je dagelijks mee bezig kunt zijn. Maar je kunt ook met de boer op safari naar het bos en een kijkje nemen bij het nabijgelegen supermoderne melkveebedrijf van een familielid van de boer. In het nabijgelegen dorp Riel heeft een ander familielid een restaurant waar je heerlijk kunt eten en op de boerderij zelf is een eetcafé met een overdekt terras. Terwijl je daar zit, kunnen de kinderen lekker spelen in de speeltuin. Voor een uitstapje kun je naar Safaripark Beekse Bergen of de Efteling, want die zijn allebei erg dichtbij.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.