binnencamping Outside Inn

Indoor kamperen bij Outside Inn in Amsterdam

Altijd al gezegd dat je een ‘mooiweerkampeerder’ bent? Dan is dit echt iets voor jou. In Amsterdam-Oost kun je nu overdekt kamperen – nooit meer regen dus! De accommodaties die je er kunt huren zien er ook nog eens leuk uit én je hebt meteen een mooie uitvalsbasis om Amsterdam te bezoeken. Klinkt goed? Dan moet je zijn bij Outside Inn.

De accommodaties van Outside Inn

Nee, je hoeft niet je vouwwagen of caravan van de stalling te halen of je tent uit te vouwen voor een overnachting bij Outside Inn. Je huurt gewoon een van de leuke huuraccommodaties. Je kunt kiezen uit:

  • een van de vintage caravans
  • vijf kleurige strandhuisjes met houten vlonders en zand voor de deur, geïnspireerd door de pastelkleurige cabanas in Willemstad op Curaçao
  • een Pipowagen
binnencamping Outside Inn
Foto: Outside Inn via Baltus Communications

Ze staan in een bedrijfspand van van 1000 m², dat tot voor kort leeg stond. De industriële vormgeving met betonnen zuilen en een dak met lichtkoepels is behouden gebleven. Maar nu vind je er dus een complete overdekte camping met kunstgras van muur tot muur en een nieuwe luchtverversingsinstallatie voor volop frisse lucht ook al kampeer je binnen.

Autorestaurateur Willem Megens leefde zich uit op een aantal vintage (toen nog gewoon stokoude) caravans, die hij helemaal stripte en compleet opnieuw inrichtte. Zo kon hij er meteen nieuwe bedden met super-de-luxe matrassen in plaatsen.

binnencamping Outside Inn
Foto: Outside Inn via Baltus Communications

In combinatie met de strandhuisjes en Pipowagen ontstond zo een leuke mix van campingaccommodaties. Voor wie ‘buiten’ wil zitten, heeft elke accommodatie een eigen zitje.

binnencamping Outside Inn
Foto: Outside Inn via Baltus Communications

Goede voorzieningen

Het sanitair op de binnencamping is dik in orde: in de kelder is een modern douche- en toiletgebouw aangelegd dat van alle gemakken is voorzien. Je hoeft dus niet met je eigen wc-rol onder je arm naar het toilet. Ook heel belangrijk als je gaat kamperen: gratis wifi. Die is er! Bovendien hebben alle accommodaties stopcontacten.

Als je wilt, kun je ook een ontbijtje bij je verblijf reserveren. Zelfs een diner is mogelijk. Je kunt dan kiezen uit een 3-gangen vlees-, vis- of vegetarisch menu (geleverd door een cateringbedrijf), dat je opeet voor je eigen caravan of strandhuisje. Het arrangement met ontbijt, diner en overnachting kost €89,50 per persoon.

Voor je waardevolle spullen zijn kluisjes beschikbaar. Een aparte ruimte in de kelder is omgetoverd tot een relaxruimte met comfortabele fauteuils, een boekenkast, een koelkast met frisdrank en een biertap. Maar je mag er ook zelf meegebrachte drankjes drinken.

Voor een uitstapje naar het centrum of juist de weilanden buiten Amsterdam kun je (eventueel elektrische) fietsen huren. Fietsroutes en informatie over bezienswaardigheden in Amsterdam zijn ook beschikbaar.

Kom je met de auto? In het weekend en door de week na 18.00 uur kun je gratis voor de deur parkeren.

Zo in hartje Amsterdam

Outside Inn is gevestigd in de Ellermanstraat 31 in Amsterdam-Oost. Je kunt het niet missen, want als eyecatcher is op het dak boven de ingang een oude hippiecaravan geplaatst.

De binnencamping is een mooie uitvalsbasis als je het centrum van Amsterdam wilt bezoeken. Metrostation Van der Madeweg ligt om de hoek en met de metro ben je in 10 tot 15 minuten op de Nieuwmarkt en Amsterdam Centraal Station. Maar ook met de fiets is het niet ver.

Verblijven bij Outside Inn kan het hele jaar door vanaf 79 euro per nacht.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.