Wandelen is leuk, wandelen met iets lekkers onderweg of na afloop is nog lekker. En ben je bierliefhebber? Dan is het natuurlijk helemaal leuk om een bierwandeling te maken. Hiervoor hoef je echt niet altijd een rondleiding of zo te boeken. Neem gewoon het nieuwe boek Bierwandelen in Nederland en Vlaanderen mee! Daarmee maak je zelf de leukste en lekkerste bierwandelingen.

De winnaar van de winactie is inmiddels bekend. Het ging om een reactie op Facebook.

gids bierwandelen
Afbeelding: mo’media, ontwerp/illustraties Jelle F. Post

Over Bierwandelen in Nederland en Vlaanderen

Voor dit boek heeft gediplomeerd biersommelier Sjors Kassing 25 prachtige wandelingen samengesteld. Elke wandeling is voorzien van een handige routekaart, zodat je geen bierspot voorbij loopt. De wandelingen vormen een mooie combinatie van wandelen, natuur, steden en bier.

In Nederland vind je bierwandelingen op de volgende plekken:

 • Leeuwarden (Friesland)
 • Groningen
 • Zwolle (Overijssel)
 • Groenlo (Gelderland)
 • Utrecht
 • Weesp (Noord-Holland)
 • Alkmaar (Noord-Holland)
 • Delft (Zuid-Holland)
 • Dordrecht (Zuid-Holland)
 • Gouda (Zuid-Holland)
 • Middelburg (Zeeland)
 • Bergen op Zoom (Noord-Brabant)
 • Berkel-Enschot (Noord-Brabant)
 • Zundert (Noord-Brabant)
 • Gulpen (Limburg)

Daarnaast staan er nog 10 bierwandelingen in Vlaanderen in.

Met deze gids in de hand maak je dus mooie bierwandelingen, met onderweg de leukste bierweetjes en -locaties van vroeger en nu. Zo kom je erachter wat ‘de bierveldslag’ was en wat nou precies het verschil is tussen abdij- en trappistenbier. Brouwerijen, proeflokalen, cafés, lokale bieren en hun geschiedenis krijgen allemaal een plekje in de mooie omgeving waar je aan het wandelen bent. Natuurlijk is bij elke wandeling minimaal één horecagelegenheid opgenomen waar je kunt genieten van een goed glas bier.

Tip: je kunt de wandelingen alleen lopen, maar het is ook leuk om samen met je familie of vrienden op pad te gaan.

Bierkenner Sjors Kassing

Sjors Kassing, het gezicht achter Bierwandelen, is gediplomeerd biersommelier. Hij geniet graag van een goed glas bier en maakt regelmatig wandelingen in mooie natuurgebieden of steden. Als er maar wat te ontdekken valt, zowel in de omgeving als op het gebied van bier! Dat bracht hem op het idee om historische en hedendaagse bierweetjes te combineren in het boek Bierwandelingen in Nederland en Vlaanderen. Daarnaast onderhoudt hij het online platform biergenot.nl.

Win of bestel Bierwandelen in Nederland en Vlaanderen

Bierwandelen in Nederland en Vlaanderen (ISBN 978 94 9327 372 6, uitgevereij mo’media) van Sjors Kassing kost € 24,95. Het boek ziet er extra leuk uit dankzij de vele foto’s die erin staan, en dankzij het ontwerp en de illustraties van Jelle F. Post. Zo heb je er niet alleen onderweg iets aan, maar is het ook een leuk boek om thuis door te bladeren.

De winnaar van de winactie is inmiddels bekend. Het ging om een reactie op Facebook.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

8 reacties

 1. Mijn man is dol op bier en op wandelen! Dan heeft hij binnenkort ook nog een paar weken vrij. En kunnen we meteen de gids uitproberen !

 2. Mijn man houdt van speciaalbier, brouwerijen en het verhaal achter bier, maar is helaas geen wandelaar. Dit boek is echt iets voor mij. Ik houd van speciaalbier, wandel veel in mijn vrije tijd en ontdek graag nieuwe bieren. In juli wandel ik een paar dagen in Halsteren, mooi om dan ook de wandeling bij Bergen op Zoom uit het boek te doen. In september wandel ik het Dutch Mountain Trail, een leuke combinatie met de wandeling bij Gulpen. Maar wie weet krijg ik manlief mee als ik hem het boek kado geef.

 3. Mijn vriend is dol op bier zelf drink ik liever een wijntje. Wandelen doen we beide graag.
  De bierwandeling in Groningen lijkt ons wel wat!

 4. Mijn man en ik houden allebei van speciaalbier en bezoeken graag de horeca. Tot voor kort hield alleen ik van wandelen, maar tegenwoordig lopen we samen. Steeds meer kilometer en steeds verder van huis. Dordrecht is een stad die we niet goed kennen. Dus dit boek is een mooie aanleiding om daar verandering in te brengen 🥾🍺

 5. Wij zouden graag de wandeling in Gulpen (Limburg) willen maken.

  Ik woon sinds 10 jaar in Gelderland en ga eigenlijk te weinig terug naar mijn geboortestreek Zuid-Limburg.

  We zijn dol op (speciaal) bier en wandelen en dat is voor ons als Gelderse & Limburgse Bourgondiër een top combinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.