audiotour flevoland

Nieuw Land: audiotour per trein van Amsterdam naar Lelystad

Als je per trein van Amsterdam naar Flevoland reist, kun je tijdens je treinreis meteen al alles te weten komen over de ontstaansgeschiedenis van deze provincie. Via het platform izi.travel kun je namelijk onderweg luisteren naar de audiotour Nieuw Land. De audiotour is een mooie introductie voor buitenlandse toeristen die naar Flevoland reizen, maar ook voor Nederlanders die geïnteresseerd zijn in het unieke verhaal van de provincie.

Op reis met Cornelius en Geesje

De audiotour over het ontstaan van Flevoland is speciaal gemaakt voor de treinreis met de sprinter van station Amsterdam Centraal via Almere Centrum naar Lelystad Centrum. Theatergroep Prins te Paard, die de audiotour maakte, laat je kennismaken met zeeman Cornelius en reisleidster Geesje. Terwijl reisleidster Geesje alles in goede banen probeert te leiden, verstoort zeeman Cornelius de reis op zoek naar zijn verloren schat.

audiotour flevoland
Foto met dank aan Visit Flevoland

Spreiden van toeristen

Het project waarvan de audiotour deel uitmaakt is een samenwerking tussen de gemeenten Almere en Lelystad, de citymarketing-organisaties van deze gemeenten, de provincie Flevoland, Visit Flevoland en de Metropoolregio Amsterdam. Zij hopen hiermee de spreiding van toeristen binnen de Metropoolregio te stimuleren. De beleving begint al op het station in Amsterdam en maakt het aantrekkelijker om vanuit Amsterdam ook Flevoland te gaan ontdekken.

Ook de audiotour luisteren?

De audiotour Nieuw Land is te beluisteren via het platform Izi.travel en is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.