glowgolf arcen

Wat doe je in het Noord-Limburgse Arcen als het slecht weer is?

Wat hadden we een geluk tijdens ons weekend in het Noord-Limburgse Arcen! Het was beide dagen stralend weer. Ideaal voor wandeling het Boeiendste Bos in Nationaal Park De Maasduinen, en wandeling Rondje Arcen. Maar wat doe je als het wat minder mooi weer is tijdens je weekendje Noord-Limburg? Gelukkig hoef je je ook dan niet te vervelen. Hierbij alvast vijf ideeën om ook bij slecht weer iets leuks te gaan doen in Arcen.

1. Zoek de warmte van Thermaalbad Arcen op

Een bezoek aan Thermaalbad Arcen is eigenlijk bij elk weertype fijn. Het water is altijd lekker warm, dus zelfs als er sneeuw rondom de buitenbaden ligt, kun je er zwemmen – gewoon niet te ver boven water komen 🙂 Regent het? Ach, je bent toch al nat! Alleen bij onweer kun je beter even binnen blijven. In mijn blogpost over Thermaalbad Arcen lees je alles over dit wellness- en gezondheidscentrum in Arcen.

Thermaalbad Arcen
Foto met dank aan Thermaalbad Arcen

2. Laat je rondleiden in de Hertog Jan Brouwerij

De authentieke koperen brouwketels van de Hertog Jan Brouwerij zijn prachtig om te zien – daarvoor hoef je niet van bier te houden. Je komt ze tegen tijdens een rondleiding door de brouwerij, net als de flessen Grand Prestige van diverse jaargangen in de kelder. De rondleiding duurt ongeveer een uur en daarin doorloop je het hele brouwproces van hop naar mout en uiteindelijk bier.

Hertog Jan Brouwerij

Tegenover de brouwerij staat café de Hertog Jan Proeverij. Hier krijg je na de rondleiding een glas Hertog Jan pilsener – maar frisdrank mag ook. Kijk terwijl je van de brouwerij naar de proeverij loopt even omhoog, want het bier stroomt letterlijk boven je langs.

Hertog Jan Proeverij

3. Ga midgetgolven bij GlowGolf Arcen

Hiervoor gingen wij zelfs bij mooi weer even naar binnen. GlowGolf is midgetgolf, maar dan binnen. De ruimte waar de banen liggen, is verlicht met blacklights, waardoor er van alles om je heen oplicht: de ballen, de clubs, de banen, de kastelen, ridders en andere sprookjesachtige versieringen daaromheen, maar ook dingen aan je eigen kleren bijvoorbeeld. Grappig om te zien!

GlowGolf Arcen

Met zijn vieren deden we ongeveer een uur over de 18 holes van GlowGolf Arcen. Deze attractie bleek behoorlijk populair, dus reserveren kan een goed idee zijn.

4. Kom proeven bij Graanbranderij de IJsvogel

Graanbranderij de IJsvogel is gevestigd in de Wijmarsche Watermolen, een oude watermolen die nog steeds draait.

Graanbranderij de IJsvogel in Arcen

Specialiteiten van deze ambachtelijke destilleerderij zijn bijvoorbeeld aspergelikeur, blauwebessenlikorette, koffielikorettes en vruchtensapsaplikorettes, maar er wordt ook mosterd gemaakt. Tijdens een rondleiding komen zowel het malen als het stoken aan bod. Daarna kan er geproefd en gekocht worden – Graanbranderij de IJsvogel heeft maar liefst zestig verschillende producten in het assortiment.

5. Blijf lekker ’thuis’ op je vakantiepark

Dit hangt er natuurlijk vanaf waar je verblijft. Wij verbleven op Resort Arcen en hadden daar genoeg voorzieningen ter beschikking om ons prima te vermaken, van een luxe badkamer in onze villa tot een binnenspeeltuin en binnenzwembad bij het restaurant en de receptie van het park.

Wij werden uitgenodigd om Noord-Limburg te bezoeken voor mijn blog.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.