Aardbeiden drive-in Manderveen Twente

Afhaal-picknicks in Twente: wandelen, fietsen en smullen

Verplicht reserveren, gezondheidscheck, afstand houden en soms zelfs een corona-toeslag… De horeca gaat weer open, maar zoals vroeger wordt het nog niet. Ik ben de afgelopen periode dan ook steeds meer het voordeel gaan zien van afhalen. Wél het lekkers van je favoriete café of restaurant, maar het dan opeten op een rustig plekje dat je zelf uitkiest. Met dat in gedachten ging ik op zoek naar de leukste afhaal-picknicks in Twente, om ze de komende tijd eens fijn te gaan combineren met een mooie wandeling of fietstocht. Ken je er nog meer? Ik ben blij met alle tips!

Aardbeien-drive-in Manderveen

Ik begin maar meteen met een heerlijke combinatie die we zelf een paar weken geleden uitprobeerden: wandelen (deze wandeling) en aardbeien eten van De Manderveense Aardbei. Daar is een drive-in gecreëerd, zodat je met je auto langs een bestelloket en afhaaltafel kunt rijden. Je leest er alles over in deze blogpost over De Manderveense Aardbei.

Aardbeiden drive-in Manderveen Twente

Afhaal-picknicks in Delden/Twickel

Delden is een van mijn favoriete plekken om te gaan wandelen. We liepen hier altijd al graag een rondje langs kasteel Twickel en een uitspanning met een leuke speeltuin (dat rondje vind je hier). Maar nu de kinderen wat groter zijn en een terrassje pakken iets ingewikkelder is geworden, lijkt een picknickmand wel zo’n fijn idee. In Delden heb ik er zelfs twee gevonden:

  • De afhaal-picknick van Boerderijlodges Delden. Hier kun je kiezen uit een lunchmand (vers gebakken brood, jam en kaas van Landgoed Twickel, rauwkost/salade, scharreleitjes van eigen erf, biologisch sap, koffie/thee, vers fruit, een zuiveltoetje en een zoete lekkernij) en een middagmand (vers gebakken brood, rauwkost/salade, biologisch sap, een fles wijn, vers fruit, olijven, Franse kaas en een zoete lekkernij). Ik weet alleen niet helemaal zeker of dit voor iedereen te bestellen is, of alleen of je in de boerderijlodges verblijft – dat zou je even moeten navragen.
  • Een afhaal-picknick van De Burgemeester in Delden met verschillende belegde broodjes, fruit, kaas/worst, gekookt ei, verse jus, een flesje water, appeltaart, een rol snoep en een zakje chips.

Afhaal-picknick op landgoed Singraven

Ook bij landgoed Singraven gaan wij graag wandelen – daar lees je meer over in deze blogpost over Singraven. Een bezoekje aan restaurant De Watermolen hoort er bijna altijd bij – of het nu voor een kopje koffie is, of (zoals de laatste keer dat ik er was) een uitsmijter voor mij en een kopje erwtensoep voor mijn vader. Nu kun je bij dit restaurant ook een picknicklunch met een Twents tintje bestellen met onder andere een heerlijke wrap, salade, een brownie en een karamel-macaron.

’t Thee Luttke in De Lutte

Wat kun je toch mooi wandelen bij De Lutte! Dat moeten we echt gauw weer eens doen. Helemaal leuk zou het zijn om dat te combineren met een high tea to-go of picknickmomentje van ’t Thee Luttke. De scones met clotted cream daar schijnen echt heerlijk te zijn…

Picknicken op Het Hulsbeek

Ik kom regelmatig op Het Rutbeek, omdat dat echt vlak bij ons huis is. Het Hulsbeek is verder weg, maar ook weer niet zo ver weg. Waarom ben ik hier nou nog nooit geweest? Misschien zorgt deze picknick op Het Hulsbeek ervoor dat we daar nu eens gauw verandering in gaan brengen. Bij Erve Hulsbeek kun je een High Tea, Borrel of Familielunch bestellen.

Picknicken in Losser

In Losser kun je zelfs op twee plaatsen terecht voor een fijne afhaal-picknick. Café Grand Smit heeft een picknick-borrelmand met wijn, Spa blauw, stokbrood met sausjes, olijven, nootjes, zongedroogde tomaten en diverse andere hartige en zoete hapjes. Voor kinderen kun je fris en lekkers bijbestellen. Bij De Oude Apotheek kun je een Smikkeltas ophalen met koffie to go, een belegd broodje, fruitcocktail, een gekookt ei, een wrap een slaatje, een capresespiesje en iets zoets.

Picknick-borrel in Diepenheim

Ook in Diepenheim kun je aan de picknick-borrel. Dit pakket bevat rode of witte wijn, boerenkaas, droge worst, een stokbroodje en een potje tapenade/pesto. Er is ook een kinderpakket bij te bestellen.

Picknick afhalen in Markelo

De Hoestinkhof in Markelo heeft een afhaal-picknick met sandwiches, een zalmbroodje, croissant met brie, chelseybun, verse vruchten én een vruchtenbroodje, melk en verse jus d’orange. Er zit ook nog een autoroute bij, voor als je met de auto wilt gaan picknicken. Dat is wel ideaal voor deze picknick, want behalve een plaid zit er zelfs een tafeltje bij in. Er is ook een kindervariant met broodjes met smeerkaas en hagelslag, een croissant met jam, verse vruchten en yogidrink

Picknicks van Lucky Baskets

Voor het afhalen van nog meer lekkere picknickmanden of knapzakken kan je terecht bij Lucky Baskets. In zo’n mand of knapzak vind je Twentse streekproducten, bijvoorbeeld Twentse ham of krentewegge. Deze picknicks zijn af te halen te halen bij de Zandstuve in Den Ham.

Let op: je moet de picknickpakketten wel van tevoren bestellen. Waar en wanneer precies, dat vind je op de pagina’s waarnaar ik link.

Weet jij nog meer afhaal-picknicks in Twente te vinden? Laat het me weten! Alvast bedankt.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.