Aardbeiden drive-in Manderveen Twente

Aardbeien drive-in De Manderveense Aardbei: leuk en lekker in Twente

Wat kunnen sommige ondernemers toch creatief zijn! Via-via hoorden we dat er in Manderveen een heuse aardbeien drive-in is. Zo kun je bij aardbeienboerderij De Manderveense Aardbei een heerlijke wafel met aardbeien (of iets anders lekkers met aardbeien) komen eten zonder te dicht bij anderen te komen. Dat wilden we wel eens proberen!

Eerst wandelen door het dal van de Mosbeek

We stonden vroeg op om eerst met het hele gezin een van onze favoriete wandelingen te maken: vanaf watermolen Bels door het dal van de Mosbeek. Het was heerlijk rustig: we kwamen nauwelijks andere wandelaars tegen, alleen een paar hardlopers en mountainbikers. Het leuke aan deze wandeling is ook, dat er onderweg van alles te zien is, zoals een schuilhut, een hunebed en grafheuvels. Hier vind je mijn beschrijving van deze wandeling.

Naar de aardbeien drive-in

Na deze fijne wandeling was het maar een klein stukje rijden naar de aardbeien drive-in van aardbeienboerderij De Manderveense Aardbei. Een verkeersregelaar stond ons al op te wachten, maar het was gelukkig niet zo druk. Ik had zelf meer drukte verwacht op een zonnige zaterdag midden op de dag. Op het erf is een mooi slingerweggetje aangelegd, zodat er plek is voor een flinke rij auto’s. Wij hadden er maar een paar voor ons.

Aardbeiden drive-in Manderveen Twente

Contactloos bestellen, betalen en afhalen

Al snel stonden we voor het loket. Langs de wachtrij stond een bord met wat er allemaal te krijgen is:

  • wafels met aardbeien en slagroom (er is ook een kinderwafel)
  • ijs met aardbeien en slagroom (er is ook een kinderijsje)
  • een beker aardbeien met slagroom
  • een aardbeiensmoothie
  • aardbeien in chocolade
  • yoghurt met muesli/bosbessen en aardbeien
  • boerenijs met scharrelroom en boerenjongens
Aardbeiden drive-in Manderveen Twente

We bestelden allemaal hetzelfde: vijf wafels met aardbeien en slagroom. Daarna mochten we verder rijden naar de plek waar we zouden betalen en afhalen. Je hoeft je niet te vervelen terwijl je voorgangers afrekenen, want langs het pad is van alles te zien, van oldtimers en reusachtige aardbeien tot dakpannen met Twentse spreuken erop. En aardbeienplantjes natuurlijk.

Aardbeiden drive-in Manderveen Twente

Om te betalen, kregen we een pinapparaat aan een lange stok toegestoken. Daarna konden we een paar meter verderop onze aardbeienwafels ophalen. De vijf bakjes met wafels, aardbeien en slagroom werden in een houten kratje gezet en op een grote schep aangereikt.

Aardbeiden drive-in Manderveen Twente

Het zag er heerlijk uit en de geur van aardbeien vulde de auto. Even een plekje zoeken om ze op te eten. Direct bij de aardbeienboerderij is een kleine parkeerplaats waar je eventueel kunt gaan staan. Als je wat langer geduld kunt hebben, kun je natuurlijk ook een mooi plekje in de natuur opzoeken.

Aardbeiden drive-in Manderveen Twente

Voelt als vakantie

Het was lang geleden dat we met zijn vijven op pad waren geweest en we genoten echt van dit uitje. Terwijl we via een mooie route naar huis reden, realiseerde ik me maar weer eens wat een geluk het eigenlijk is dat we hier in Twente wonen, met zoveel rust, ruimte en natuur bij de hand. Deze ochtend voelde echt als vakantie en we hebben ons zeker voorgenomen om de komende tijd meer van dit soort uitstapjes in eigen land (of zelfs regio) te gaan maken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.